Tolvåriga flickor tillbringade natten på Ikea

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Två 12-åriga flickor gömde sig för väktarna när de gick sin sista rond.

Sedan tillbringade de natten på Ikea – tills väktarna kom.

– De verkar ha stannat där av fri vilja, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen.

Polisen har under natten fått in ett ärende som de själv beskriver som ”speciellt”.

Två 12-åriga flickor ska nämligen ha stannat kvar på Ikea-varuhuset i Malmö efter stängning och åtminstone försökt utforska varuhuset under nattens sena timmar.

– De verkar ha stannat där av fri vilja och gömt sig för väktarna när de gick sin sista rond och sedan stannat kvar på varuhuset under natten, säger Kim Hild, polisens presstalesperson i region Syd.

Exakt vad flickorna ska ha gjort på varuhuset under natten har inte polisen koll på – men deras äventyr fick ett abrupt slut.

– Vid tretiden i natt upptäckte väktarna på varuhuset att flickorna var där. De kontaktade oss och vi åkte till platsen, säger Kim Hild.

Flickorna anmäls för olaga intrång men då de ännu inte är straffmyndiga kommer det här bli ett ärende för socialtjänsten.

– Polispatrullen skjutsade hem flickorna efter att de upptäcktes och socialtjänsten kommer ta över det här ärendet, säger Kim Hild.

Ikea säger att de ser allvarligt på händelser som den här.

”Säkerheten för personal och kunder är vår högsta prioritet. Att stanna kvar i varuhuset är inte tillåtet och något som vi ser allvarligt på. Vi har säkerhetsrutiner för att förhindra detta, bland annat har vi patrullerande väktare som söker igenom varuhuset innan stängning. Alla våra varuhus i Sverige är dessutom utrustade med rörelsedektorer, som i detta fall också utlöstes.” skriver företaget i ett uttalande.

Två flickor gömde sig för väktarna inne på Ikea-varuhuset i Malmö och försökte övernatta i varuhuset. Bilden är en genrebild.
Foto: Jessica Gow/TT
Två flickor gömde sig för väktarna inne på Ikea-varuhuset i Malmö och försökte övernatta i varuhuset. Bilden är en genrebild.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN