Ruskväder drar in över Skåne

Publicerad 2021-01-08

Den som ser fram emot att bara mysa i soffan har kanske en perfekt ursäkt på söndag.

Då väntas snö och snöblandat regn i Malmö och flera andra delar av Skåne.

På lördag däremot ser det ut att bli mer promenadvänligt väder.

I morgon ser det inte ut att bli lika gråmulet väder som i dag, eller på söndag då ett lågtryck sveper in över södra Sverige.

– Någon enstaka solglimt kan man nog få i de södra delarna av Skåne, i Malmö och Ysta-trakterna under lördagsmorgonen och på slutet av dagen så kanske solen visar sig även i övriga delar av Skåne, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Natten till lördag väntas även en snöby passera. Så på lördag kan en del vakna upp till ett tunt snölager på marken, som sen smälter. Under dagen väntas nämligen temperaturer mellan minus en grad till två plusgrader. Framåt kvällen lär det dock klarna upp ytterligare och bli lite kyligare, med temperaturer ner mot tre till fem minusgrader.

Lågtryck närmar sig

På söndag så väntar ostadigare väder, efter en molnig morgon.

– Någon gång under eftermiddagen så kommer snö troligtvis att nå in över Skåne. Men temperaturen håller sig mellan noll och två plusgrader, så det kan vara så att den smälter när det når marken eller att det blir snöblandat regn i stället för snö, säger Sjöstrand.

Under kvällen sen så sjunker temperaturen och det finns risk för ishalka på en del håll under måndag morgon, varnar meteorologen.

Sen sveper mildare luft återigen in över Skåne och det kan bli uppemot fem till sex plusgrader, innan kylan tar över i slutet av nästa vecka. Det kan också bli riktigt blåsigt på vissa platser. 

ANNONS

Följ ämnen i artikeln