Wilmas mammas vädjan: ”Fortsätt leta”

Uppdaterad 2020-09-16 | Publicerad 2020-09-15

Tishko Ahmed, 23, dömdes till livstids fängelse för mord på 17-åriga Wilma Andersson.

Domen överklagades och på onsdagen inleds rättegången i hovrätten.

Hela Wilmas kropp har fortfarande inte hittats och hennes mamma Linda vädjar nu att alla fortsätter att leta efter dotterns kvarlevor.

I morgon, onsdag, inleds förhandlingen mot Tishko Ahmed i hovrätten.

Han dömdes i juli till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Wilma Andersson och för brott mot griftefriden, men har överklagat domen.

Mördade Wilma i Uddevalla.

Mamman vädjar

Fortfarande saknas det mest av Wilmas kvarlevor. Polisen har bara hittat hennes huvud. Det låg förpackat i en väska i en garderob i ex-pojkvännen Tishko Ahmeds lägenhet.

Resten av kroppen har fortfarande inte hittats. Wilmas mamma Linda Andersson vädjar till alla att inte ge upp utan att fortsätta leta.

"Jag skulle vara väldigt tacksam om folk fortsatte leta och är observanta. Och lämna tips till polisen”, skriver Linda i ett sms till Aftonbladet.

Linda Andersson, mamma till Wilma.

Och polisen har inte gett upp.

– När det uppmärksammas i media så kommer det in nya tips om var hon kan finnas. Är det relevanta tips så åker vi ut och letar. Jag brukar oftast skicka ut hundpatruller, säger kriminalkommissarie Sten-Rune Timmersjö.

Fortfarande förhoppningar

Frivilligorganisationerna Fikk, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, och Missing People är också fortfarande ute i Uddevalla och letar.

– Varje helg har antingen Fikk eller Missing People, eller båda, sökt. De vänder sig till oss och rådfrågar oss var de ska leta. Det är inte många helger som de inte varit ute, säger Sten-Rune Timmersjö.

Han har fortfarande kvar förhoppningar om att resten av Wilmas kropp ska hittas.

– Vi har sökt oerhört noga, men Uddevalla med omnejd är stort. Förhoppningar har man alltid, men tyvärr minskar de med tiden.

Polisen söker med hund efter Wilma. Arkivbild.

”Omfattande våld”

Tingsrätten skrev i domen i somras att Ahmed ”utsatt den yngre och fysiskt underlägsna flickvännen för omfattande våld som ägt rum även då hon befunnit sig i en låg position mot golvet. Händelsen har ägt rum i den gemensamma bostaden”.

Tishko Ahmed har hela tiden nekat till brott, i såväl polisförhör som under rättegången i tingsrätten.

Tishko Ahmed, 23, har i tingsrätten bedömts skyldig till att ha mördat Wilma Andersson, 17, i Uddevalla.