Här brinner Riccardos restaurang – polisen efterlyser tips

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Något slängs in genom den krossade rutan.

Sekunder senare brinner Riccardos pizzeria explosionsartat.

Polisen ber i kväll om hjälp i TV3:s ”Efterlyst” och vill särskilt ha iakttagelser av en person med brännskadad arm.

Riccardo Birghillotti, 51, driver en restaurang i Alingsås. Den 15 september var han på semester i Italien med sin sambo.

Mitt i natten ringde mobilen – hans livsverk stod i lågor.

– Jag sa till henne, vi måste åka, det brinner i lokalen, vi måste åka, det brinner i lokalen, säger Riccardo till ”Efterlyst”.

1 av 3 | Foto: Privat
Riccardo var i Italien när restaurangen brann ner.

Han har vunnit priser för sin pizza och har jobbat som kock så länge han kan minnas. Den egna restaurangen ”Da Riccardo” öppnade han för tre år sedan.

Oersättliga minnen förstördes

I branden förstördes bland annat hans mammas gamla kokböcker och svartvita familjebilder från Italien, oersättliga föremål med stort affektionsvärde för Riccardo Birghillotti och hans familj.

– Det är det som gör ont, det finns inte mer, säger han.

Restaurangen började brinna våldsamt efter att någon krossat en ruta och kastat in någon explosivt. Allt fångandes på övervakningsfilm.

– Man ser hur en arm sträcks in på det här sättet och ganska omgående när armen är i gallret här så är det någonting som antänds och det fullkomligt exploderar i lokalen, säger Mats Axelsson, chef för polisens avdelning för grova brott i Alingsås, till ”Efterlyst”.

Polisen: Motivet är okänt

Redan tre veckor före attentatet försökte någon tända eld på Riccardos restaurang, dock utan att lyckas.

– Vi vet egentligen inget alls om motivet i nuläget, men någonstans är det någon som vill den här restaurangägaren någonting ont i alla fall, säger Mats Axelsson.

Polisen efterlyser nu vittnesmål från natten den 15 september.

– Vi tror att den person som anlade den här branden och som stoppar in armen genom fönsterrutan kan ha fått en brännskada. Vi är intresserade av personer som har upplysningar om någon som har råkat ut för en brännskada på en arm.

Vet du någon om branden på restaurang ”Da Riccardo” i Alingsås, natten mot den 15 september 2019 – kontakta polisen genom ”Efterlyst” på telefon 08-702 00 90 eller via mejl på efterlyst@tv3.se.

”Efterlyst” sänds klockan 20.00 i TV3 på torsdagar och går att se i efterhand på Viafree.se

Publicerad:

LÄS VIDARE