V-Dala väljer att ställa in efter kritiken

Publicerad 2020-04-29

V-Dala nation i Uppsala har fått hård kritik med anledning av den planerade picknicken som skulle hållas i nationens lokaler på första maj.

Nu meddelar studentnationen att evenemanget ställs in.

Det blir inget picknick-firande i stora salen på första maj, det meddelar nu Västmanlands-Dala nation i ett pressmeddelande.

”Evenemanget ”1: a majpicknick” var ett event som endast var tänkt till Västmanlands-Dala nations aktiva medlemmar. Vår avsikt har alltid varit att följa folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer gällande antal individer, avstånd osv. Med anledning av den kritik som framförts
har nationens arbetsutskott beslutat att ställa in evenemanget.”, skriver Jessica Edman, förste kurator, i pressmeddelandet.

Över 200 personer hade bjudits in till V-Dalas picknick på första maj.

Kritik efter avslöjandet

Aftonbladets avslöjande om att studentnationen har bjudit in över 200 medlemmar till firandet på första maj har skapat stor debatt i sociala medier – och Västmanlands-Dala nation har fått skarp kritik av bland andra kommunstyrelsens ordförande, Erik Pelling (S).

– Jag tycker att det är högst olämpligt, och jag tycker att de ska läsa på. Jag förstår att man vill träffas och att nationslivet på något sätt ska återgå till det normala. Men det är ingen normal situation. Vi befinner oss mitt i en pandemi, och för Uppsalas del ser vi heller ingen avmattning, berättade Erik Pelling (S) för Aftonbladet.

Följ ämnen i artikeln