Prinsessan Madeleine: Vi håller kontakten via Facetime

Publicerad:

NYHETER

Det gäller att hålla kontakten med familjen när man bor långt från varandra.

För prinsessan Madeleine, som bor med make och barn i USA, är mobilen guld värd.

– Det är inte helt lätt, men det är skönt att man har telefoner och kan facetimea, säger hon i en intervju med SVT.

Madeleine är hemma i Sverige och besökte på torsdagskvällen det traditionella nationaldagsfirandet på Skansen.

Nu när hon är hemma får hon chansen att ta igen tid med nära och kära.

Men till vardags bor hon i Florida tillsammans med maken Chris O’Neill och deras tre barn – långt bort från familjen i Sverige. Trots det håller de kontakten, så gott det går.

– Det är inte helt lätt, men det är skönt att man har telefoner och kan facetimea, säger hon i en längre intervju med SVT.

1 av 2 | Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine lanserade sin barnbok i veckan.

Går fort

Madeleine och hennes syskon, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip, har alla små barn, vilket innebär att det är mycket som händer hemma hos dem alla tre.

– Det är lite tråkigt när man har små barn och så plötsligt bara: Va, går hon? Har hon fått tänder? Men vi lyckas ändå hålla kontakten, säger hon i SVT-intervjun.

Själv har hon tre barn. Prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 3, och prinsessan Adrienne, 1. På frågan om hur hon balanserar tiden mellan barnen, bokskrivandet och andra åtaganden svarar hon att hon helt enkelt ser till att vara närvarande.

– Jag vill verkligen satsa på småbarnsåren, jag vill verkligen finnas där. Det känns otroligt viktigt. Det händer så mycket nu och det är jätteroligt att se utvecklingen, säger hon.

Trivs i Amerika

Det har snart gått ett år sedan prinsessparet flyttade till USA. Madeleine berättar att de trivs bra och att det är extra skönt att slippa bli igenkänd överallt. Att slippa bli fotograferad är en stor fördel, enligt prinsessan. Hon understryker dock att privatpersoner i Sverige ofta visar respekt och inte stör – och att hon är tacksam för det.

Publicerad:

LÄS VIDARE