Polisen hyllar hunden Magda – och hennes fenomenala nos

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:

Polishunden Magda har haft fullt upp på sistone.

Hon har jagat gärningsmän och nosat fram vapen, samt räddat en försvunnen person.

Nu hyllar polisen Magda och hennes ovärderliga nos på Facebook.

Det är inte bara människor som jobbar för polisen, utan även hundar. En av dem är Abardi Magda.

I ett inlägg på Facebook hyllar Stockholmspolisens hundenhet Magda och hennes fenomenala nos som hjälpt dem att få tag på en gärningsman:

”För en tid sen så spårades en gärningsman upp efter grovt våldsbrott i söderort. Han hade hoppat från en balkong och flytt från adressen, men Magdas nos är inte lätt att lura. Efter en stunds spårande så hittade Magda honom när han försökte gömma sig i en buske. Efter detta så letade Magda upp både kniv och narkotika som gärningsmannen hade försökt gömma längs med flyktvägen.”

1 av 2 | Foto: Polisen Stockholm Hundenheten/Facebook
Polishunden Magda.

Polisen hyllar hundar och deras ovärderliga nosar

Magda har haft fullt upp på sistone. Förra helgen hjälpte hon även till med ett räddningsärende i Sigtuna i norra Stockholm. En person var försvunnen och polis med hjälp av helikoptrar sökte efter personen.

”Under morgonen så blev Magda med förare tilldelade ett sökområde som började finkammas. Efter en stund så vindade Magda in något från en skogsdunge. Hon sprang målmedvetet iväg och strax därefter kunde föraren höra Magdas ihärdiga skällande. I den tätbevuxna dungen, mellan stenar och sly, så hade Magda hittat den eftersökta personen.”

Nu hyllar polisen Magda och hennes fyrbenta kollegors ovärderliga nosar i sökandet efter gärningsmän och försvunna personer.

Publicerad:

LÄS VIDARE