Två poliser räddade i Philadelphia

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Polisens specialinsatsstyrka på plats vid fastigheten.
Foto: AP/TT
Polisens specialinsatsstyrka på plats vid fastigheten.

Minst sex poliser har skjutits av en gärningsman som förskansat sig i en bostad i Philadelphia i USA. Efter flera timmars dödläge lyckades en insatsstyrka få ut två poliser som befarades vara inblandade i en gisslansituation i huset.

Den misstänkte verkar ha gott om ammunition, trots att han avfyrat hundratals skott under det flera timmar långa dramat.

Enligt lokala medier hamnade flera poliser i en låst situation inne i huset, eventuellt ihop med några misstänkta de tänkte gripa. Det beskrevs som en befarad gisslansituation.

Sent på kvällen lokal tid meddelar polisen att en specialinsatsstyrka, Swat, lyckats få ut två poliser ur byggnaden. Därmed är dramat dock inte över. Det betonas att den gärningsman som skjutit vilt omkring fortfarande är förskansad.

Flera sköts

Det började med ett larm för att gripa en person misstänkt för narkotikabrott i en bostad, uppger CBS Philly , vid 16.30 lokal tid.

Någonting gick dock fel och en gärningsperson öppnade eld. Poliserna ska ha flytt för sina liv från fastigheten. Flera poliser träffades av skott och polisen bekräftar via Twitter att sex poliser är skjutna.

Larmet fick kollegor från hela staden att strömma till adressen, i området Nicetown-Tiago i norra Philadelphia.

Polisen har hörts försöka kommunicera med den eller de skyldiga via megafon, och man bekräftar att man försöker få skytten att ge upp. Gärningspersonen fortsätter dock att skjuta mot polisen, skriver Eric Gripp vid polisens kommunikationsavdelning på Twitter.

Sände på Facebook?

Pressuppbådet och nyfikna har tvingats backa, sedan en kula skjutits längs den gata där de befann sig, dock utan att träffa någon.

"Håll er borta från området", skriver Gripp.

Han har tidigare uppmanat nyhetsbolagens helikoptrar att dra sig tillbaka från området och säger att de stör polisens insats.

Gärningspersonen rapporteras enligt flera medier ha livesänt händelserna på Facebook, men sändningen ska ha avslutats eller avbrutits.

Leds om

Ytterligare ett par poliser ska ha skadats i samband med insatsen, antagligen i någon form av trafikolycka. Ingen av de skadade poliserna har ådragit sig några livshotande skador. Enligt Gripp har alla de skjutna poliserna fått lämna de sjukhus de förts till.

Busslinjer leds om, och tåg stannar inte på flera stationer i närheten.

Publicerad: