Misstänkta åldringsbedragare fast i Skåne

TT

Publicerad 2020-03-17

Tre misstänkta åldringsbedragare har häktats i Skåne och ytterligare en har anhållits. Arkivbild.

Tre misstänkta åldringsbedragare har häktats i Skåne och ytterligare en har anhållits. Brotten har riktats mot personer i 80–90-årsåldern i bland annat Malmö, Lund, Örkelljunga i Skåne och Ljungby i Småland.

De drabbade har blivit uppringda av någon som sagt sig vara från en bank eller ett kreditinstitut. De har lurats att tro att poliser skulle hämta deras bankkort.

Tre av de misstänkta, som kommer från Malmöområdet, häktades i helgen. De misstänks ha kommit över kontanter eller gjort inköp av elektronikvaror med brottsoffrens kort till ett sammanlagt värde av cirka 400 000 kronor. Den fjärde misstänkte, som också är från Malmöområdet, anhölls under måndagen. För de brott han är misstänkt för har brottsoffren blivit av med värden för cirka 150 000 kronor, skriver polisen på sin hemsida.

Hittills under året har 72 liknande anmälningar om åldringsbrott gjorts inom polisregion Syd. 40 av dessa har handlat om fullbordade brott. Totalt har bedragarna i samband med dessa brott kommit över cirka 1,5 miljoner kronor.

Följ ämnen i artikeln