Anette Nordstrand har ägt Lustgården i 23 år.
Foto: Lustgården
Anette Nordstrand har ägt Lustgården i 23 år.

Sexleksaker för män populärast under pandemin

Publicerad:
Anette Nordstrand har ägt Lustgården i 23 år.
Foto: Lustgården
Anette Nordstrand har ägt Lustgården i 23 år.

NYHETER

Försäljningen av sexleksaker har ökat under coronakrisen. I sexshoppen Lustgården i Uppsala har man sedan maj sett att särskilt en vara har tilltagit betydligt i popularitet:

– Plötsligt ökade efterfrågan på lösvaginor väldigt mycket, säger ägaren Anette Nordstrand.

Först tvärdog allt i mars i sviterna av corona. Men i maj började kunderna sakta men säkert komma tillbaka till sexshoppen Lustgården, som funnits i Uppsala i 23 år.

Men ägaren, Anette Nordstrand, såg en coronarelaterad förändring i försäljningen:

– När kunderna började komma tillbaka såg vi snabbt en jätteskillnad i försäljningen av sexleksaker för män jämfört med innan corona. Lösvaginorna är det som har gått åt allra bäst. Jag tänker att det beror på att många kanske är singlar och att klubbarna har stängt? Möjligheterna till one night stands finns inte nu på samma sätt. Man kanske är trött på fröken höger?
Hon fortsätter:
– Om vi sålde en lösvagina om dagen vid samma tid förra året kan vi sälja tio stycken nu. Det är en jätteskillnad och det verkar hålla i sig.

Tufft i början

Redan i april rapporterade flera medier om att försäljningen av sexleksaker ökade under coronakrisen. SVT skrev att försäljningen i RFSU:s onlinebutik ökade med nästan 40 procent mellan mars och april.

För Lustgården har det inte varit samma dans på rosor, berättar Anette Norstrand.
– Vi satsar ju inte på webbshoppen alls utan på butiken, så mars och april gick det väldigt dåligt, vi fick gå ner arbetstid. Men i maj vände det, då började kunderna sakta men säkert att strömma in igen.

Först kom männen, nu börjar det trilla in par också, berättar Anette. Hon tror att sommaren kommer att innebära ytterligare tillströmning av kunder och hoppas att turisterna hittar både till Uppsala och sexshoppen under de varma månaderna. I augusti kommer också studenterna tillbaka.

– Jag tror absolut att vi överlever. Det kommer att bli bättre och bättre. Vi får se vad juni ger. Men det är kul att det har gått så mycket vaginor!

Publicerad:

LÄS VIDARE