Skarp granat hittades på badstrand

TT

Publicerad 2020-08-07

En granat hittades i vattnet vid badstranden på den skånska östkusten på torsdagseftermiddagen. Nationella Bombskyddet kom till platsen och oskadliggjorde föremålet.

Nationella bombskyddet åkte under torsdagseftermiddagen till en badstrand i Kristianstad kommun efter att två kvinnor råkat dra upp ett misstänkt farligt föremål ur vattnet. Det visade sig vara en skarp granat som bombskyddet oskadliggjorde på plats, det skriver polisen i Karlshamn på Facebook.

Karlshamnpolisen menar att granaten hade kunnat orsaka skada: "Tjejerna som hittade den hade en himla tur. En så miljöpåverkad och skadad granat kan detonera av bara att den utsätts för vibrationer".

Enligt Sydöstran , som var först med att rapportera om händelsen, var det under torsdagseftermiddagen fullt pådrag vid en camping på den skånska östkusten i närheten där granaten hittades. När larmet om det misstänkta föremålet kom in befann sig polisen i Bromölla och tog sig till platsen. Bombgruppen anlände söderifrån.

– Nationella bombgruppen från Malmö kallades dit och sprängde granaten på platsen, säger polisens presstalesman Robert Loeffel, till tidningen.

Granaten ska ha varit skarp och innehållit sprängmedel. Det är oklart hur den kommit till stranden.

Rättelse: I en tidigare utgiven version angavs badstranden ligga i Bromölla kommun. Den ligger i Kristianstad kommun.