Misstänkt kidnappad kvinna hittad – flera anhållna

Polisen utfärdade gränslarm

Publicerad 2021-08-20

Kvinnan som misstänks ha hållits kidnappad är nu satt i säkerhet.

Efter två dygn kunde polisen hitta henne.

– Flera personer är anhållna för misstänkt människorov, säger Anders Bryngelsson på Stockholmspolisen.

Händelsen som utreds som en misstänkt kidnappning skedde i tisdags kväll i Stockholmsområdet.

Sedan dess har ett intensivt polisarbete pågått.

Bland annat klassades insatsen som en särskild händelse. Man gick samtidigt ut med ett gränslarm och kopplade in Tullverket och Kustbevakningen.

Nu är kvinnan hittad vid liv, bekräftar polisen som tidigare varit förtegen.

– Vi kan nu säga att polisen i Stockholm utrett ett misstänkt människorov sedan i tisdags. Målsägande är en kvinna som sedan i går torsdag är omhändertagen av polis och sociala myndigheter, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på polisen.

Polis på en av de platser man sökte efter kvinnan under tisdagskvällen.

Försvann från skyddat boende

Kvinnan, som ska ha blivit bortrövat från sitt skyddade boende, anträffades i en lägenhet i Stockholms län, enligt uppgifter. Insatsstyrkan ska ha deltagit i tillslaget mot bostaden.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att det finns ett hedersmotiv bakom händelsen. Kvinnans släktingar är misstänkta i utredningen, och tre av dem ska ha gripits i polisinsatsen. Det ska tidigare ha funnits en historisk av misstänkt hedersrelaterade händelser kopplat till familjemedlemmarna.

– Ett antal personer är anhållna för misstänkt människorov. Vi kan inte säga hur många som är anhållna, säger Anders Bryngelsson.

Polisen är i övrigt fåordig men uppger att kvinnan inte vårdas på sjukhus.

Åklagaren som leder brottsutredningen måste senast på måndag ta ställning till om de anhållna ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

Följ ämnen i artikeln