Andrew Tate greps för människohandel – efter uppmaningen från GRETA

Uppdaterad 2023-01-19 | Publicerad 2022-12-30

Greta satte dit Andrew Tate på Twitter.

Sen greps han av rumänsk polis – som uppmanats av GRETA att ta hårdare tag mot människohandel.

Nu ska den kontroversiella influencern hållas fängslad i minst 30 dagar.

Den kontroversiella influencern och tidigare kickboxaren Andrew Tate sitter häktad i Rumänien efter att ha gripits misstänkt för flera brott under gårdagen.

Tungt beväpnad polis slog till mot Andrew och brodern Tristan Tates lyxvilla i landet i samband med en utredning som pågått i flera månader.

Gripandet skedde bara timmar efter influencerns uppmärksammade bråk med klimataktivisten Greta Thunberg på Twitter. Tate hånade Greta Thunberg och visade stolt upp två pizzakartonger som inte var återvunna.

Kartongerna kan ha hjälpt utredarna i ärendet.

”Så går det när man inte återvinner sina pizzakartonger” skrev Greta Thunberg efter gripandet.

I svarsvideon till Greta Thunberg sitter Andrew Tate med en pizzakartong från ett lokalt företag – vilket tros ha lett polisen rätt.

På sociala medier har flera personer uppmärksammat ett ett år gammalt pressmeddelande från EU:s expertgrupp för åtgärder mot människohandel (Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings).

GRETA och Greta

I pressmeddelandet uppmanar gruppen Rumänien att ta hårdare tag mot människohandel i landet, rapporterar The Independent.

Gruppens namn förkortas som av en händelse GRETA, ett samband som flera personer uppmärksammat och gjort sig lustiga över på sociala medier.

Under uppmanade åklagare i Rumänien att domstol i Bukarest skulle förlänga häktningen av Andrew Tate till 30 dagar, rapporterar Reuters. Domstolen gick senare på åklagarens linje.

Samtidigt tog Andrew Tate till Twitter igen för att ge sin syn på saken.

”Matrix skickade sina agenter” skriver han.

Uttrycket ”Matrix” använde sig Tate också av i en video som riktade sig till Greta Thunberg efter Twitterbråket. Han kallade den svenska klimataktivisten för ”programmerad och kontrollerad av Matrix”.

Andrew Tate är misstänkt för människohandel, våldtäkt och för att ha bildat en organiserad brottslig grupp.

Följ ämnen i artikeln