Coronaeffekt: Delfiner letar sig tillbaka till Hongkong

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

De vilda djuren fortsätter att trivas i pandemin. I Hongkong flockas nu delfiner till de vatten där färjor tidigare trafikerade.

– Jag har studerat de här delfinerna sedan 1993 och jag har aldrig sett en sådan dramatisk förändring, säger forskaren Lindsay Porter till The Guardian.

Den rosavita deltadelfinen kan ses på flera olika platser i Asien. Men i Pärlfloden, just mellan Hongkong och Macao, har den tidigare hållit sig undan. Där trafikerar vanligtvis en hel del färjor.

Sedan coronapandemin slog till har båttrafiken minskat – och antalet delfiner ökat, rapporterar The Guardian.

– Det enda som kan förklara det är att 200 färjor inte trafikerar här längre, säger forskaren Lindsay Porter, vid universitetet i St Andrews, till tidningen.

Delfinerna flockas.
Foto: TT
Delfinerna flockas.

Antalet delfiner har ökat med 30 procent i området. Lindsay Porter fick låna en båt och gav sig ut med ett forskarteam för att studera djuren närmre.

– Bara genom att observera dem kan man se att de tillbringar mer tid åt att socialisera, plaska runt vid ytan, en hel del förspel, en hel del sex, säger Lindsay Porter till The Guardian.

Det är knappast en normal syn i Hongkong.

– De här delfinerna är vanligtvis stressade, de bara äter och vilar. Så att få se dem leka, att se dem ha det bra, det var riktigt kul, säger Lindsay Porter.

Publicerad:

LÄS VIDARE