Pojken retades för sina målade naglar – då gjorde pappan det här

Publicerad 2018-10-27

Femåriga Sam gick till förskolan med naglarna målade i rött nagellack. När han kom hem bröt han ihop – han hade blivit retad hela dagen. Nu får han ett enormt stöd efter pappan Aaron Gouveias agerande, skriver USA Today.

Femårige Sam, från Franklyn i USA, älskar att ha målade naglar och har haft det till och från under två års tid, utan problem. Men efter en skoldag kom han hem ledsen då hans klasskamrater retat honom.

Han bröt ihop, det var ovanligt för han är annars en bekymmerslös och glad kille”, skriver pappan Aaron Gouveia i en tråd på Twitter.

Under hela dagen hade elever kallat honom glåpord och sagt att pojkar inte kunde kunde ha målade naglar.

Han var förkrossad att andra barn vände sig mot honom, även hans vänner. Han bad dem att sluta men det gjorde det hela bara värre. Bara ett annat barn stod upp för honom”, skriver pappan och riktade kritik mot de vuxna:

Jag vet att de här barnen går i förskolan men den här giftiga synen på maskulinitet är något de lärt sig. Många har lärt sig av sina föräldrar. Så ni föräldrar, jag hoppas att ni är stolta. Jag hoppas det var det här ni ville och att ni är belåtna”.

Ville ta bort nagellacken

Sam ville ta bort sitt nagellack omedelbart. Då sa Aaron att han fick ta bort nagellacken om han ville – men han sa också att det enda som var viktigt var vad Sam själv tyckte om sina naglar och om hur han såg ut.

Till slut bestämde sig den femåriga pojken för att behålla sitt nagellack på och hans tioårige storebror Will målade sina naglar, för att visa sitt stöd.

Vid den stunden grät jag nästan”, skriver en berörd Aaron.

Sen valde Sam ett nagellack till sin pappa i en ljusare färg, och Aaron delar med sig av bild en på dem två tillsammans med sina målade naglar.

Var modig och stråla, min fina målade pojke”, kommenterade Aaron bilden.

Aaron är medveten om det finns delade åsikter om könsnormer och maskulinitet. Men han tror att det är förödande om föräldrar inte pratar med deras barn och lär dem att att acceptera folks olikheter.

Det skadar alla, både pojkar och flickor”.

Efter att Aaron delat med sig av händelsen har tusentals visat sitt stöd och folk har delat med sig av bilder på målade naglar.

På tisdagen gick Sam till skolan – stolt över sina målade naglar.

– Idag hade jag en bra dag, säger han till USA Today.

En av hans kompisar sa att han skulle hålla sina naglar målade.

– Det gjorde mig väldigt glad.

Och han har ett meddelande till andra pojkar som vill använda nagellack.

– Det går bra, för jag klarade det.

This is my son, Sam. He’s 5. And today he learned how shitty and harmful #ToxicMasculinity is. My rage meter is spi…
https://t.co/BnBa0iCpvH

Följ ämnen i artikeln