Älgen omringades av turister – drunknade

Uppdaterad 2018-09-05 | Publicerad 2018-09-04

Älgen gav sig ut på en simtur som visade sig vara för ansträngande.

Alla ville ta en bild på älgen vid sjön i Vermont.

Då simmade han ut och dog.

– Det bästa man kan göra är att hålla sig undan, säger viltvårdaren Robert Currier till AP.

Den utmattade älgen ska enligt lokala viltvårdare redan ha simmat flera kilometer innan en samling turister fick syn på honom i Lake Champlain i Vermont, USA, rapporterar AP via CBS News.

Medan älgen sökte vila intill den lilla ön mitt i sjön var det många som ville föreviga det sällsynta ögonblicket. Människorna blev så pass påträngande att älgen sökte sig ut i vattnet igen.

Men krafterna räckte inte till, älgen sjönk som en sten och drunknade.

Enligt ett vittne, som stod en bit bort, ska det inte ha rört sig om någon stor folksamling. Men viltvårdaren Robert Currier tror att människorna stressade ut älgen i vattnet igen. Currier kom fram till platsen strax innan älgen dog.

– Den kämpade ganska hårt vid den tidpunkten. Vi väntade på att en båt skulle rycka ut för att hjälpa älgen, men älgen hade redan drunknat när båten väl kom fram, säger han till nyhetsbyrån AP.

Han uppmanar människor att aldrig närma sig en vild älg. Om inte annat för sin egen skull.

– Det bästa man kan göra är att hålla sig undan. Om en älg känner sig hotad kommer den att reagera genom att antingen lämna området eller med aggressivitet. Och uppenbarligen vill vi inte vara med om att någon faller offer för det sistnämnda, säger Robert Currier.

Följ ämnen i artikeln