Aftonbladet Daily

Nya tekniken som kan leda till cancervaccin

DAILY ”Möjligheterna är snudd på oändliga"

Av: 

Amanda Hemberg Lind

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

En ny vaccinteknik har tagit forskarvärlden med storm, mRNA. Det beskrivs som en revolution. Den enorma kraftsamlingen under pandemin gjorde att metoden till slut landade i ett färdigt vaccin. Den här typen av teknik har varit känd ett tag, men aldrig kommit så långt som nu. Förhoppningen är att mRNA i framtiden ska användas till långt mer än mot covid. Cancerbehandling nämns bland annat.

Vad är det som är speciellt med den här tekniken? Hur ser utsikterna ut för att nya vacciner ska bli lika lyckosamma och snabbt klara som under pandemin? Kan mRNA bidra till ett cancervaccin i framtiden? Det pratar vi om i Aftonbladet Daily.

Gäst: Matti Sällberg, vaccinforskare på Karolinska institutet.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren, Amanda Hemberg Lind och Patrik Syk.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE

Ola Bini om inställda rättegången i Ecuador

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

Vaccin

Matti Sällberg

Karolinska institutet

Coronapandemin i världen

Coronaviruset