Kropp hittad vid åker – polisen utreder mord

Uppdaterad 2021-08-09 | Publicerad 2021-08-08

Polisen utreder mord efter att en kvinnokropp hittats i en dike vid åker i Kungsörs kommun i Västmanland.

Den döda personen kan vara en försvunnen person, meddelar polisen.

– Det finns en person som anmälts försvunnen i närområdet i augusti, säger Tobias Ahlén, presstalesperson hos polisen i Region Mitt.

Sedan i lördags eftermiddag har en åker varit avspärrad och under söndagen arbetade tekniker på platsen. Polisen har bekräftat att man hittat en kropp i ett dike som ska vara belägen bredvid en åker.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en kvinnokropp som hittats.

Vid lunchtid på måndagen meddelade polisen att den funna kroppen kan tillhöra en person som anmälts försvunnen. Personens anhöriga ska ha underättats om fyndet.

– Det finns en person som anmälts försvunnen i närområdet i augusti, så självklart kollar vi på det, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén och fortsätter:

– Vi utreder om det kan vara den här personen. Mer än så kan jag inte säga.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Anledningen är att polisen i nuläget in te kan utesluta att ett brott ligger bakom att personen har avlidit och därför inleds en förundersökning gällande mord.

Utredningen har överlämnats till avdelningen för grova brott i Västerås. En förundersökningsledare kommer att utses under tisdagen.

”Har gjort en del fynd”

Polisen har även gjort fynd på platsen och nu inväntar de även svar från den rättsmedicinska undersökningen samt den tekniska bevisningen.

– Man har gjort en del fynd men vad det är kan jag inte gå in på just nu. Vi jobbar även, som man alltid gör vid den här typen av händelser, att titta på personer som har anmälts försvunna och det har vi även gjort vid den här händelsen. Vi har personer som är försvunna i det här området, säger Tobias Ahlén.

Inga personer har frihetsberövats i nuläget.

Polisen bedömer att det grova brottet rör sig om en enskild händelse och att det inte är någon fara för allmänheten.

Kroppen hittades vid en åker.

Följ ämnen i artikeln