Brasilien

Rånarband använde gisslan som mänskliga sköldar

Av: 

Adrian Ericson

NYHETER

Tre personer har dött efter att ett hänsynslöst rånarband slagit till mot flera banker i Brasilien.

Skrämmande bilder visar hur de tungt beväpnade rånarna använder gisslan som mänskliga sköldar för att komma undan polisen.

Femtio rånare beväpnade med maskingevär, bomber och drönare slog till mot flera banker i den brasilianska staden Araçatuba under måndagen, skriver The Sun.

Rånarna ska ha attackerat militärpoliser och satt eld på bilar för att blockera gator. En bil stacks i brand utanför en polisstation för att blockera ingången.

På bilder och filmer syns hur rånarna tvingar ut personer som tagits som gisslan på gatan. De binds sedan fast på rånarnas flyktbilar som mänskliga sköldar för att gärningsmännen inte ska bli beskjutna av polisen.

– Polisen kan inte attackera, de kan inte konfrontera dem, det står för många liv på spel, sa stadens borgmästare Dilador Borges, enligt The Sun.

Polisen: Tre dödsoffer

Enligt polisen har tre människor dött. En av de döda ska vara en misstänkt rånare. Vilka de två andra döda är eller hur de mist livet är inte känt.

Ytterligare fyra personer ska ha skadats, däribland en polis.

Hur mycket pengar rånarna kom över är ännu oklart.

Enligt brittiska Metro försvann rånarna ut på landsbygden efter räden där gisslan antas ha blivit frisläppta.

Efter sig i Araçatuba lämnade rånarna bomber försedda med sensorer redo att detonera så snart någon skulle komma i närheten. Polisen har därför uppmanat invånarna i staden att stanna inomhus.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Spektakulära rån genom tiderna

ÄMNEN I ARTIKELN

Brasilien

Rån

Brott