Cannabisdoft ledde till tillslag mot knarknäste i Malmö

Av: Felix Blom

Publicerad:
Uppdaterad:

En 25-åring döms av Malmö tingsrätt till 2 år och 6 månaders fängelse för grovt narkotikabrott.

Hemma hos mannen hittade polisen vid ett tillslag bland annat kokain och cannabis på flera olika ställen i mannens lägenhet.

Bilder från polisens förundersökning visar narkotikan som hittades i mannens hem.
Foto: Polisen
Bilder från polisens förundersökning visar narkotikan som hittades i mannens hem.

Vad som till en början bara var en doft av cannabis visade sig vara mycket mer för de rutinpatrullerande poliser som i mars 2016 befann sig i Gröndal i Malmö.

När poliserna följde doften hamnade de hemma hos en 25-årig man. På flera ställen i mannens lägenhet hittade polisen narkotika: i garderoben, köksbänken, på bord och i kuddfodral. Allt som allt påträffades 120 gram kokain, 5 gram MDMA, nära 4 kilo cannabis och nästan 5 gram cannabisharts.

Tillsammans med drogerna fanns väskor och emballage samt två vågar, en vakuummaskin, påsar och diverse paketeringsmaterial. Det blev uppenbart att man snubblat över en förpackningscentral för narkotika.

1 av 4 | Foto: Polisen
Bilder från polisens förundersökning visar narkotikan som hittades i mannens hem.

”Ja, allt är mitt”

Under torsdagens rättegång erkände 25-åringen brott. Däremot nekade han till att han haft narkotikan för att sälja den vidare. På åklagarens frågor om knarket i lägenheten svarade han:

”Det som fanns där det tillhör mig [...] allt är mitt. Det är till eget bruk.”

Tingsrätten gör dock bedömningen att det inte är troligt att den stora mängden narkotika skulle vara för 25-åringens eget bruk, utan dömer honom till grovt narkotikabrott och fängelse i 2 år och 6 månader.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE