Stor sökinsats efter försvunnen 12-åring

Försvann på Värmdö för två dagar sedan

Av: Petter J Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mahmoud, 12, har varit försvunnen på Värmdö i två dagar.

Nu söker en stor insats efter honom med drönare och hund.

– Vi söker på så bred front som möjligt så att vi ska kunna stöta på honom så snart som möjligt, säger Klemens Andersson från Missing People Sweden.

Vid 17.30-tiden på lördagen den 3 augusti försvann 12-årige Mahmoud i Ösbydalen på Värmdö i Stockholms län. Han var på väg till en fotbollsplan i Ösbyområdet tillsammans med sin syster men systern gick in i en butik och när hon kom ut igen var Mahmoud borta. Sedan dess har han inte synts till – och en större sökinsats har inletts i Gustavsberg.

12-årige Mahmoud försvann i Ösbydalen på Värmdö i Stockholms län.
Foto: PRIVAT
12-årige Mahmoud försvann i Ösbydalen på Värmdö i Stockholms län.

– Vi är nog ungefär 60–70 personer som letar just nu och går skallgång. Vi använder oss av drönare och en certifierad sökhund, säger sökinsatsens operativa chef, Klemens Andersson från organisationen Missing People Sweden.

– Vi söker på så bred front som möjligt så att vi ska kunna stöta på honom så snart som möjligt.

1 av 2 | Foto: LÄSARBILD
12-åringen söks av Missing People.

Mahmoud har mörkt snaggat hår. Han är cirka 148 centimeter lång och väger cirka 48 kilo, uppger Missing People Sweden. Han var vid försvinnandet klädd i röd-blå tröja och blå jeans.

Missing People uppmanar alla som sett pojken eller har information som kan leda till att han återfinns att ringa polisen på 114 14.

– Vi vet att det här är en lugn och bra kille som alltid är hemma i tid och aldrig har försvunnit på det här sättet, som nu varit borta i två nätter, så det börjar kännas angeläget att försöka lista ut var han är någonstans, säger Klemens Andersson.

Publicerad:

LÄS VIDARE