Uppsaladuo hjälper Sverigettan i tennis

Publicerad 2020-07-08

Andreas Ehrnvall och Tommy Lindgren ska hjälpa Sveriges bästa tennisspelare att hitta samarbetspartners och sponsorer.

– Jag har några kontrakt sedan tidigare. Men det finns mer att göra, säger Rebecca Peterson.

Rebecca Peterson tillsammans med Andreas Ehrnvall och Tommy Lindgren.

Peterson förbereder sig just nu inför WTA-touren som ska dra igång nästa månad i USA. Förra året kom hon hem med två WTA-titlar och vann över spelare som Venus Williams, rankad 44 i världen.

Sverigeettan har tränat på hemmaplan sedan pandemin bröt ut, med fokus på rehabträning på grund av ryggproblem. Affärerna vid sidan av planen överlåter hon dock nu i större utsträckning till Uppsaladuon.

– Jag har några kontrakt sedan tidigare. Men det finns mer att göra och Andreas och Tommy har tagit sig an uppdraget med mycket energi, säger hon.

Rebecca Peterson i US Open i fjol.

Placering inte allt

Peterson hann knappt spela några matcher innan coronakrisen satte stopp för vårens turneringar. Enligt Ehrnvall, hennes nya kontakt tillika före detta elitspelare i tennis, räcker det dock inte att vinna matcher och ta sig högt upp på rankingen för att locka sponsorer inom tennisvärlden.

– Det är det absolut viktigaste, men sportsliga resultat måste kombineras med ett kreativt samarbete och det håller vi på och utvecklar formerna för, säger han i ett pressmeddelande.

Följ ämnen i artikeln