Expert om prinsen: "Förnedringen fullbordad"

TT

Publicerad 2019-11-21

Prins Andrew kliver tillbaka från offentligheten. Krisen som Epstein-skandalen orsakat den brittiska kungafamiljen beskrivs i brittiska medier som den värsta sedan prinsessan Dianas död. Arkivbild.

Beskedet att den brittiske prinsen Andrew tar en paus från sina offentliga uppdrag får stort utrymme i brittiska medier under torsdagen.

– Den här historien höll på att bli som ett stort svart hål som var på väg att suga in hela kungafamiljen, säger pr-konsulten Mark Borkowski till The Independent.

Den kris som kungafamiljen nu genomgår är den största sedan prinsessan Dianas död, anser han.

Rubrikerna på de brittiska tabloiderna var inte nådiga på torsdagen. "Utstött" har Daily Mail som enda ord tillsammans på en bild på prins Andrew i full galauniform. "Jag är ledsen, mamma", täcker The Mirrors förstasida.

BBC:s hovreporter Jonny Dymond skriver att den brittiska monarkin är skakad.

"Förnedringen är fullbordad. Prins Andrew, född i offentlighetens ljus, har nu tvingats dra sig tillbaka."

Prins Andrews besked kommer efter en kritiserad intervju med BBC i måndags. Där bemötte prinsen anklagelserna om att han haft sex med en minderårig flicka som han fick kontakt med via den sexbrottsanklagade Jeffrey Epstein. Andrew förnekade att han över huvudtaget träffat kvinnan och att han skulle ha känt till omfattningen av Epsteins brottslighet.