Noah Green, 25, körde ihjäl polisen Billy Evans vid kongressen

Uppdaterad 2021-04-03 | Publicerad 2021-04-02

Polismannen Billy Evans dog i fordonsattacken mot USA:s kongress på lördagen.

Föraren Noah Green, 25, bar kniv och sköts ihjäl av polis när han klev ur bilen.

Nu avslöjas hans förvirrande meddelanden i sociala medier de senaste veckorna.

Under fredagseftermiddagen, lokal tid, körde en person på två poliser utanför kongressen. Föraren ska därefter ha klivit ur bilen och viftat med en kniv mot poliserna. Polismännen svarade med att öppna eld.

Föraren – identifierad av flera amerikanska medier som Noah Green, 25 – dog senare på sjukhus.

Noah Green: ”Tuffa år”

Noah Green kommer från delstaten Indiana, men bodde nyligen i Virginia. I sociala medier har han uppgett att han var arbetslös och hade några ”tuffa år” bakom sig, uppger NBC.

Noah Green, 25, bar kniv och sköts ihjäl av polis när han klev ur bilen.

Han sa sig också stå bakom Nation of Islam och dess ledare Loius Farrakhan som länge spritt antisemitiska och homofobiska budskap, enligt NBC. Gruppen stämplas som en hat- och extremistorganisation och kallas även för black muslim-rörelsen.

För en vecka sedan skrev Noah Green enligt CNN om att han är rädd för FBI och CIA.

Skrev förvirrade meddelanden

Tv-kanalen har fördjupat sig i mannens uppdateringar i sociala medier de senaste veckorna. Han skriver bland annat att han förlorat jobbet, drabbats av sjukdom och att han tror att USA:s regering utsätter honom för tankekontroll.

Mindre än två timmar innan han sköts ihjäl på fredagen publicerade Noah Green flera meddelanden på Instagram, bland annat en video där Nations of Islam-ledaren håller tal och säger: ”USA:s regering är fienden nummer ett för svarta människor”.

Han har också skrivit att han blivit utsatt för ”flera inbrott, förgiftad mat, överfall, olagliga aktioner på sjukhus och tankekontroll”.

Noah Green har enligt CNN en två år gammal examen i ekonomi från ett universitet i Virginia.

Det framgår inte vad han jobbade med men enligt CNN skrev han nyligen att han fick sluta ”delvis på grund av sjukdom, men mest i sökandet efter en andlig resa”.

Noah Green var inte känd av polisen sedan tidigare. Motivet bakom attacken är så länge oklart. Polisen uppgav tidigare under kvällen att det inte finns några tecken på terrorism.

Polisen Billy Evans dog

Polisen som dog i attacken namngavs under kvällen som William ”Billy” Evans, en veteran som tjänstgjort i 18 år vid kongressens polisstyrka.

”Det är med djup sorg som jag delar nyheten att William ’Billy’ Evans dog i eftermiddags av de skador han fick efter en attack vid norra barrikaden av en ensam gärningsman. Ha officer Evans och hans familj i era tankar och böner”, skriver chefen för kongresspolisen, Yogananda Pittman, i ett uttalande.

Före händelsen ska det inte ha funnits några misstankar om säkerhetshot mot kongressen. Attacken ska ha skett strax innan Vita huset planerat att hålla en pressträff.


11 miljoner i jackpott på Stryktipset – följ expertens system
här

ANNONS

Följ ämnen i artikeln