Småbarnspappa misstänks för våldtäkter

Polisen: Han har erkänt

Uppdaterad 2021-01-27 | Publicerad 2021-01-25

Mannen i 30-årsåldern levde på ytan ett stillsamt familjeliv med fru och barn och har haft en framträdande roll i en frikyrka.

Nu misstänks han för att ha överfallit och våldtagit två kvinnor.

Mannen greps efter att han erkänt för sin fru, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Det var under helgen som en man i 30-årsåldern greps misstänkt för två våldtäkter, en i Täby i juni 2020 och en i Uppsala juli 2018.

Båda våldtäkterna har inträffat i anslutning till olika badplatser och mannen har erkänt, uppger polisen.

– Vi fick uppgifter natten mot lördagen om den här personen och det var då han greps. Det gick lugnt till väga och han hördes under gårdagen med sin försvarare och erkände, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

Berättade för frun

Mannen, som är hemmahörande i Stockholmsområdet, greps i Mellansverige där han var på besök, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, tros ha levt ett dubbelliv. Han är gift, har flera barn och ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha berättat om våldtäkterna för sin fru, som larmade polisen.

Småbarnpappan har även ett förflutet inom en frikyrka där han haft en framträdande roll och lett både andakter och bönestunder.

Fick träff på dna

Mannen misstänks för två våldtäkter, en vid Morga Hage vid sjön Ekoln i Uppsala i juli 2018 och en den 28 juni 2020, där en kvinna överfölls och våldtogs i Täby, norr om Stockholm.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, hotades med kniv och våldtogs i närheten av ett friluftsområde.

Efter båda brotten kunde polisen säkra dna. På måndagen bekräftade Nationellt forensiskt centrum att man kunnat koppla småbarnspappans dna till båda brottsplatserna.

Gjort beslag

Mannen begärdes häktad under måndagen, och ytterligare förhör ska hållas.

Polisen bekräftar även att man har gjort ett flertal beslag i samband med utredningen, men är förtegna om vad det handlar om.

– Det är ett antal beslagspunkter. De är inte avgörande för utredningen bedömer jag, säger Niklas Kraft, gruppchef för sexualbrottsgruppen i Stockholm Nord.

Polisen på plats vid brottsplatsen i Täby.