Misstänkt terrorpar omhäktas

Av: 

TT

Publicerad:
Säkerhetspolisen grep paret på långfredagen. Arkivbild.
Foto: Maja Suslin/TT
Säkerhetspolisen grep paret på långfredagen. Arkivbild.

NYHETER

Den man och kvinna som misstänks för stämpling till terrorbrott i Stockholmsområdet har omhäktats av Attunda tingsrätt.

– Deras inställning är densamma som tidigare, de nekar till brott och motsätter sig misstankarna och häktningsskälen, säger Hans Ihrman, vice chefsåklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, till TT efter måndagens häktningsförhandling.

Paret, en 29-årig man och 27-årig kvinna, omhäktas i tre veckor på sannolika skäl misstänkta för brotten, som ska ha skett i Stockholmsområdet mellan den 2 januari och den 2 april.

De misstänkta är ett sambopar boende i Stockholmsområdet. Paret är skrivna på samma adress sedan i höstas och bor i ett lägenhetsområde.

Misstankarna mot paret är oförändrade, likaså häktningsskälen. Enligt Hans Ihrman är det klarlagt att inga ytterligare personer har varit inblandade i brottet.

– Det är de här två. Det kan man inte alltid vara säker på så här tidigt i utredningen men det är vi nu, sade han till TT i fredags.

Säkerhetspolisen grep paret på långfredagen efter att de anhållits i sin frånvaro. Tillslaget skedde efter en längre tids arbete. Vid gripandet gjordes även ett stort it-beslag.

Publicerad: