Drogpåverkad körde fast – utanför polishuset

Av: Benjamin Ekroth

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En drogpåverkad man körde på fälgen – och fastnade utanför polishuset.

I förhör nekade dock mannen till brott.

I själva verket skulle han lämna in narkotikan självmant och hamnat i nöd efter att ha blivit beskjuten på vägen, menade han.

En 44-årig man åtalas nu vid Växjö tingsrätt för narkotikabrott och grovt rattfylleri, skriver Smålandsposten.

I januari i år ska mannen ha kört vårdslöst i centrala Växjö – utanför polishuset. Han körde mot rött ljus med en bil där ett av hjulen var trasigt. Detta orsakade ett kraftigt oljud, enligt en väktare som såg ekipaget.

Poliser i tjänst i polishuset hade också hört oljudet och sprang ut. De kunde då konstatera att bilen kört fast på parkeringen framför huset, varpå föraren bad väktaren om hjälp med att putta bilen för att komma loss.

Polishuset i Växjö.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Polishuset i Växjö.

Polisen omhändertog 44-åringen omgående och fann en större mängd amfetamin i hans byxficka.

Den kraftigt drogpåverkade mannen "svettades ymnigt och såg i syne" och fördes därför till akuten.

I ett senare förhör nekade mannen till brott eftersom han haft för avsikt att lämna narkotikan till polisen och dessutom befunnit sig i nöd under bilfärden.

Den aktuella dagen hade mannen "trillat dit igen" och tagit amfetamin. Det gav honom dåligt samvete och han beslutade sig för att ta bilen till Växjö och lämna över narkotikan på polisstationen.

Det trasiga hjulet berodde enligt mannen på att han blivit beskjuten under färden. Detta gjorde honom ”livrädd och reagerade genom att ta en ganska stor dos amfetamin från påsen”, vilket förklarade varför han var så pass påverkad, skriver Smålandsposten.

Publicerad: