Vansinnesfärd slutade mot lyktstolpe

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

Ingen satt i förarsätet när en bil åkte av vägen och in i en lyktstolpe på Bolandsgatan i Uppsala i oktober.

Nu åtalas en utpekad förare för vansinnesfärden.

Foto: Staffan Claesson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Flera poliser har pekat ut den åtalade, en 30-årig man, som föraren. De uppger att han satt i förarsätet när bilen for förbi dem, i närheten av Nordea i Uppsala den 21 oktober i fjol. 

De tog sedan upp jakten på bilen som gick alldeles för fort, sladdade genom och över rondeller samt vobblade upp på mittrefuger. När bilen åkte av vägen och in i en lyktstolpe i Boländerna framfördes den dessutom helt okontrollerat i och med att föraren klättrade över till passagerarsätet ”i syfte att dölja att han körde bilden” enligt åtalat.

Åtalas för grovt rattfylleri

Enligt poliserna som följt efter bilen satt sex personer ihopklämda utan säkerhetsbälte i baksätet och passageraren som satt fram var på väg att sätta sig i förarsätet när de kom fram till den stillastående bilen.

Personen som de ska ha sett bakom ratten under själva färden satte sig sedan i motvärn. Han blev sprejad med OC-spray, belades med handfängsel och var tvungen att göra ett alkoholtest. Det visade att han hade en alkoholkoncentrationen på 1,44 promille i blodet.

Han åtalas nu för grovt rattfylleri, vilket han nekar till. Enligt honom var det hans kusin som körde bilen.

Publicerad:

LÄS VIDARE