Extrainsatt dykning efter Mattias, 17 – visade sig vara ett plagg

Publicerad 2021-05-27

En extrainsatt dykning efter försvunna Mattias, 17 genomfördes under torsdagen. Detta efter nya bilder på ett okänt föremål.

Dykarna har plockat upp föremålet som visade sig vara ett klädesplagg.

– Efter konversation med anhöriga har vi slagit fast att det inte har något med försvinnandet att göra, säger Robert Loeffel, presschef på polisen i region Syd

Polisen sätter under torsdagen in en extrainsatt dykning efter Mattias Borg, 17 som försvann från Ljungby den 5 december. 

Detta efter att polisen tagit del av nya bilder som tagits med undervattensdrönare och kameror i ån Lagan.

– Det har varit privata aktörer som gjort undersökningar av botten. De har sett ett föremål vi bedömer som intressant, säger Robert Loeffel, presschef Polismyndigheten region Syd.

Han kan inte gå in på vad för typ av föremål det rör sig om. Men det är ett föremål och ingen kropp man ser på bilderna.

– Det är något vi vill undersöka närmre, det är därför vi genomför dykningarna, säger Robert Loeffel.

Plockade upp klädesplagg

Polisen har fått in liknande larm en gång tidigare. Då visade sig det vara skräp som synts på bilderna.

Vid 16-tiden på torsdagen var kustbevakningens dykare klara med torsdagens dyk i Lagan.

– Man har plockat upp ett föremål vi har tittat på. Det är ett klädesplagg men efter konversation med anhöriga har vi slagit fast att det inte har något med försvinnandet att göra, säger Robert Loeffel.

Inga mänskliga kvarlevor har hittats.

Polisen har sedan tidigare planerat ett nytt dyk i Lagan. Det kommer fortfarande att genomföras inom ”ett antal veckor”, enligt Robert Loeffel.

–Idag har vi varit nere på en ytterst begränsad yta, så det finns mycket kvar att titta på.

Efter två månaders uppehåll återupptog polisen sökinsatsen efter Mattias förra veckan. Då markerade en sökhund i Lagan. Andra hundar ska tidigare ha markerat vid samma plats. Det är vid det området som man dyker i även idag.

Polisen dyker i dag efter försvunne Mattias Borg, 17.