Stenkastningen fortsätter mot danska bilar

TT

Publicerad 2021-07-24

Polisen hårdbevakar E65 där någon eller flera personer under en månad har kastat stenar mot danskregisterade fordon. Arkivbild.

På fredagsmorgonen kom den senaste i raden av anmälda stenkastningar mot danskregistrerade bilar på E65 – totalt har 116 anmälningar gjorts.

– Det är möjligt att en del kan avfärdas som stenskott, men det gör vi inte än. Vi känner att vi måste gå till botten med allting som sker, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Insatsen mot stenkastningen har pågått i över en månad. Men trots att polisen patrullerar längs hela vägen och söker med drönare efter gärningsmän har ingen gripits.

– Redan första dagen av insatsen konstaterade vi att det här är svårjobbat. Sträckan är 5,7 mil lång och det är höga hastigheter.

Danskarna kommer i sjok på väg till eller från Bornholmsbåten – antingen i riktning mot Ystad eller mot Malmö och Köpenhamn, klargör hon.

Polisen utvärderar insatsen veckovis.

– Vi tittar hela tiden på hur vi kan ta ett steg framåt i arbetet. Exakt hur vi jobbar går vi inte in på, men vi gör vårt yttersta, säger Ewa-Gun Westford.