Hans Linde (V) är en av världens snyggaste politiker

Uppdaterad 2019-07-17 | Publicerad 2014-05-24

Vad har vänsterpartisten Hans Linde gemensamt med amerikanska republikanerna Sarah Palin och Mitt Romney?

Jo, de är alla tre med på samma lista över världens snyggaste politiker.

Den amerikanska nyhetssajten Real Clear har gjort en lista med de politiker världen över som faller dem i smaken - utseendemässigt. 

Bland de utvalda politiker från USA, Pakistan och Italien har Vänsterpartiets gruppledare i riksdagen, Hans Linde knipit en av platserna.

– Så klart att man blir smickrad och jag blir lite generad. Det känns märkligt att vara på samma lista som Sarah Palin, säger han.

Fått nya vänner

Listan över de nio kandidaterna har presenterats utan någon rangordning.

Vilket har lett till interna diskussioner inom Vänsterpartiet.

– Jonas (Sjöstedt, partiledare, reds amn.) skämtade om vem som var först på listan, om det var jag eller Mitt Romney.

Han berättar att nyheten om politikervärldens snyggon har lett till att han fått nya vänner - eller i alla fall vänförfrågningar på Facebook – från folk från Pakistan och Italien.

”Krävs mer än utseende”

Hans Linde har redan tidigare uppmärksammats för sitt utseende. För fyra år sedan, 2010, utsågs han till Sveriges bäst klädda politiker av tidningen Café. Men han tror inte att den senaste utnämningen kommer att leda till några särskilda fördelar inför riksdagsvalet: 

– Ska jag vara helt ärlig tror jag att mina väljare hemma i Göteborg röstar på mig på grund av mina värderingar och inte mitt utseende. Mitt Romney lyckades inte bli president i USA så det visar att det krävs mer än bara utseende, säger han.

Följ ämnen i artikeln