Publicerad:
Uppdaterad:

Luna var på rymmen i fem månader – har hittats

Av: Nicole Gustafsson, Eneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:

I över fem månader pågicks ett intensivt sökande efter hunden Luna, som försvunnit från sitt jourhem. Nu har hon hittats – bara en liten bit från sin nya mattes hem.

– Vi klickade från första stund och jag kommer göra allt för den här hunden, säger den nya matten Angelina Ejevad.

Den 25 augusti försvann den lilla blandrastiken Luna spårlöst. Hon hade rymt från hundstallet utanför Malmbäck, i Småland, vilket Smålands-Tidningen skrivit om. Hon växte upp i ett hundhem i Ryssland och kom till Sverige för att bo hos en svensk familj.

När familjen inte kunde ha kvar henne placerades hon akut på jourhemmet tills det gick att hitta en permanent lösning åt henne. Men en dag var hon plötsligt borta och när den ryska organisationen fick höra om försvinnandet kontaktades Michelle Pishoha, som länge engagerat sig för djurs rättigheter.

– Det här var ju en helt underbar hund som hoppades på att få ett hem. Det var omöjligt att säga nej, säger Michelle Pishoha.

Fångades på bild

Med hjälp av polis, olika jägarförbund och sociala medier försökte Michelle samordna insatsen som upptog nästan all hennes vakna tid.

Men en dag fick Michelle ett sms, Luna hade fångats på bild av en jägare. Efter det hjälpte Djurens Vänner i Nässjö till med att ställa ut en fälla. Den 17 januari, vilket är Lunas födelsedag, fångades hon in.

– Det var helt fantastiskt. Det var som att hon själv tänkte att det var dags. Jag tror dessutom att hon drogs till Angelina, som var med och lade ut fällan.

1 av 2 | Foto: PRIVAT.
Michelle Pishoha, tillsammans med hunden Luna.

”Luna hittade sin matte”

Eftersom Luna enbart bott på hundstall och jourhem hela sitt liv var Michelle orolig över att hon skulle ha förvildats under sin tid i skogen. Men med djurvännen Angelina – sa det bara klick.

– Så fort hon såg Angelina började hon följa henne med blicken. Det var hennes hem, hennes ”mamma”. Luna hittade sin matte, säger Michelle.

Angelina, som bor i området, engagerade sig i sökandet efter att ha läst om Lunas försvinnande i den stora Facebook-gruppen som skapats av Michelle.

1 av 2 | Foto: PRIVAT.
Nu bor Luna med sin nya matte.

– Hon har säkert hört min röst och känner igen min lukt efter att jag varit ute och letat. Det var som att hon tittade på mig och sa ”tack för att du räddade mig”, säger Angelina.

Angelina berättar att Luna nu beter sig som ”en helt vanlig hund” och hon har gjort sig hemmastadd i sitt nya hem.

– Vi klickade från första stund och jag kommer göra allt för den här hunden. Jag älskar henne redan, säger Angelina.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: