Hemlös man får en miljon – efter osjälviska ingripandet

Av: Clara Öhrn

Publicerad:
Uppdaterad:
Johnny Bobbitt (t.v.) med Kate Mcclure.
Foto: ELIZABETH ROBERTSON / AP
Johnny Bobbitt (t.v.) med Kate Mcclure.

Kate McClure fick bensinstopp mitt på motorvägen när den hemlöse mannen kom till hennes undsättning.
Nu har hon startat en insamling för att honom.
”Han är en riktigt bra kille”, skriver hon på insamlingssidan Gofundme.

Kate McClure fick panik när hennes bil fick slut på bensin mitt på motorvägen. Hon gav sig ut för att för att hämta hjälp när den hemlöse mannen Johnny Bobbitt kom till hennes undsättning. Han sa åt henne att gå in i bilen igen och låsa dörrarna, skriver ABC 7.

Några minuter senare kommer han tillbaka med en röd bensindunk. Han använde sina sista 20 dollar för att jag skulle kunna komma hem”, skriver Kate på insamlingssidan Gofundme.

Kate hade inga pengar med sig vid tillfället för att betala tillbaka Johnny, men har sedan dess åkt förbi honom flera gånger för att ge honom pengar, mat, kläder och andra förnödenheter.

Har ett stort hjärta

Johnny, som tidigare varit sjukvårdare i armén, fick efter sin tjänstgöring problem med droger. Nu har han varit hemlös i drygt ett och ett halvt år. Kate blev imponerad av hans stora hjärta och hans osjälviska personlighet.

Han är en riktigt bra kille. Varje gång jag pratar med honom vill jag bara hjälpa honom mer och mer” skriver Kate.

Nu har hon startat en insamling som ska hjälpa Johnny att få ett boende, en bil för att kunna ta sig runt och pengar för att komma på fötter igen.

Om han får ett ställe att kunna tvätta sig och kan få en god natts sömn tror jag att hans liv kan återgå till det normala”, skriver Kate på insamlingssidan.

Samlat in nära en miljon

Kate avslutar med att vädja om snabb hjälp och skriver att det redan börjar bli kallt i Philadelphia där de båda bor. I skrivande stund har insamlingen fått in över 110 000 dollar, nära en miljon kronor, i hopp om att hjälpa den hemlöse veteranen.

Följ Goda nyheter på Facebook för fler liknande artiklar

Publicerad:

LÄS VIDARE