Paret bekämpar viruset tillsammans

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Paret hade bråkat på morgonen, men försonades på jobbet.
Foto: Nicole Hubbard / TT NYHETSBYRÅN
Paret hade bråkat på morgonen, men försonades på jobbet.

I full mundering bekämpar Ben Cayer och Mindy Brock, man och hustru, coronaviruset tillsammans. Under en hektisk morgon knäpptes en bild på paret och nu sprids den på nätet.

– Alla pratar om bilden, säger Ben Cayer till nyhetsbyrån AP.

Sjuksköterskorna Ben Cayer, 46, och Mindy Brock, 38, delar både jobb och hem. Nu har det gifta paret tackat ja till att rycka in på sjukhuset Tampa General Hospital i Florida för att hjälpa till med intubering av patienter som ska opereras. Flera av patienterna skulle kunna vara coronasmittade.

– Det är viktigt att vi håller ihop, jobbar tillsammans och stöttar varandra. Inte bara jag och Ben, utan hela mänskligheten, säger Mindy Brock till nyhetsbyrån AP.

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mindy Brock och Ben Cayer träffades i plugget.

Försonades på jobbet

En bild som visar hur paret håller om varandra, trots full sjukvårdsutrustning, sprids nu på sociala medier. På morgonen innan bilden togs hade paret småbråkat på vägen till jobbet. Om vad de skulle lyssna på för musik i radion och om vem som tog hand om disken hemma. Men mellan två operationer fick de en chans att försonas, och det var då som en kollega knäppte bilden.

– Alla de triviala sakerna som vi bråkade om på morgonen är, när man ser till det stora hela, oviktiga, säger Mindy Brock till AP.


PODD Coronaviruset och det politiska spelet i USA

Över 40 000 döda, runt 800 000 smittade och en sjukvård som i vissa delstater i USA gått på knäna. Mitt i krisen har den politiska striden om vem som ska bära skulden för landets hantering av pandemin blossat upp och gjort att folk protesterar på gatorna mot sättet att hantera krisen.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen


10 HJÄLTAR SOM HJÄLPER I CORONAKRISEN

Läs mer om coronapandemin

Publicerad:

LÄS VIDARE