Kevin, 15, lider av muskelsjukdom – nu uppfylls drömmen

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

GODA NYHETER

Hundratals personer följer 15-årige Kevin Karlssons bilbygge på Facebook. På grund av sin muskelsjukdom får han hjälp av pappa Matthias – men också av allmänheten. Nu ser en lokal motorförening till att han får visa upp bilen på Elmia, skriver Östra Småland.

En dröm som går i uppfyllelse, enligt Kevin.

I familjen Karlssons garage i Oskarshamn står 15-årige Kevin Karlssons alldeles egna bil. Det är en Volvo 740 GLE av 1988 års modell. Den håller just nu på att byggas om efter Kevins önskemål, för om drygt två månader ska bilen ställas ut på en motormässa på Elmia i Jönköping. Bilbygget förenar far och son, skriver Östra Småland.

– Med tanke på att han oftast sitter i rullstol så ville han ha någonting att göra. Jag startade en insamling på Facebook och det blev jättestort. Vi köpte bilen i höstas, säger Kevins pappa Matthias Karlsson till Aftonbladet.

1 av 4 | Foto: Matthias Karlsson
Bilprojektet började i höstas.

”Monster Energy”-tema

Sedan dess har de arbetat med att designa bilen. Kevin vill att temat ska vara ”Monster Energy”, den neongröna energidryck som bland annat sponsrar förebilden och rallyföraren Ken Block. Nu förbereds det för att en firma ska hjälpa till med att lacka bilen.

– Det är kul att man får designa och hålla på, säger Kevin.

– Det är Kevin som bestämmer, sedan får jag utföra det som är tungt. Men det är han som är bossen, han har alltid sista ordet, säger Matthias Karlsson.

Den ovanliga sjukdomen som Kevin lider av heter Duchennes muskeldystrofi. Det innebär att hans muskler successivt bryts ner. Därför hjälper pappa Matthias till med bygget.

– Jag har haft ett jättestort bilintresse men det är några år sedan jag la av. Så det här är en glädje för mig också, mitt i allt. Det är skönt att vi har det här, säger han.

Motorförening uppfyller drömmen

I Facebookgruppen Kevins projektbil delar Kevin och Matthias med sig av allt som rör bilen. Där får de stort stöd – över 700 personer följer utvecklingen. Nu har Blekinge Midnight Club, tillsammans med Oskarshamns kärnkraftverk, bestämt sig för att sponsra Kevin. Han ska få ställa ut sin bil i motorföreningens monter på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i april.

– Det känns jättebra, säger Kevin som menar att det är en dröm som går i uppfyllelse.

Pappa Matthias är tagen av det stora stödet.

– Det är helt fantastiskt hjärtevärmande, säger han.

På motormässan ska föreningen se till att stötta Kevin. De ska finnas där för att kunna berätta om Kevins bil om det behövs. För Östra Småland berättar klubbens kassör att det kommer omkring 20 000 besökare om dagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE