Polishunden Gibbs hyllas – satte fast rymlingarna

Publicerad 2016-05-30

Gibbs fick upp ett spår och jagade de båda smitarna fyra kilometer.

De två smitarna hade inte en chans mot Gibbs. Nu hyllas polishunden för sin insats efter trafikolyckan i Morgongåva utanför Uppsala.

Vid 17-tiden på söndagkvällen kom ett larm om en trafikolycka. Två män hade setts springa från platsen i Morgongåva några mil väster om Uppsala.

Gibbs och hans hundförare kallades till olycksplatsen, och vid den övergivna bilen fick han upp ett spår efter de två männen. Jakten fortsatte i rask takt över ett järnvägsspår. Gibbs fick upp en sådan fart att hundföraren hade svårt att hänga med i tempot och snubblade i den snåriga terrängen.

"Det blev många vurpor för den tvåbenta konstapeln", skriver Polisen i Uppsala län.

Hittade en sko

Spåret ledde dem fyra kilometer bort – där hittade Gibbs en sko som en av gärningsmännen hade tappat. Och strax därefter syntes ryggen på de båda rymlingarna. De försökte fly men var chanslösa när Gibbs sprang i kapp dem, och Polisen kunde gripa dem båda. Föraren är nu misstänkt för olovlig körning, smitning från trafikolycka och vårdslöshet i trafik.

Och nu får Gibbs applåder på Facebook – på bara 3 timmar har Polisens inlägg fått 3600 likes och massvis av kommentarer:
”Dumma busar som trodde att de kunde kuta ifrån en hund. Bra gjort både fyr- och tvåbenta konstaplar!”, skriver en av dem.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln