Mammans kärlekskupp för att stötta sonen

Av: Malin Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Elias intresse för skådespeleri, sång och dans uppskattas inte av alla.
För att göra sin son gladare drog mamma Lillemor igång en kärlekskupp som blev en succé.
– Människor har skrivit jättefina kommentarer, säger Lillemor.

Tioårige Elias är en typisk estetkille, men han har det tufft i skolan. Där trakasseras han för att han älskar att skådespela, sjunga och dansa.

– Det är inte så accepterat i vårt samhälle att vara estetkille i dag utan man ska vara idrottskille. Det har vår son fått känna av, säger Lillemor, Elias mamma.

Elias är uppväxt i en familj med kulturarbetare. Hans pappa är heltidsmusiker och hans mamma kulturskribent och -pedagog. De startade en Youtubekanal tillsammans med Elias för att uppmuntra hans intresse till skådespeleri. Men även denna har använts som slagpåse.

– De använder kanalen emot honom. Det var ”bara 24 prenumeranter” och han var så dålig.

1 av 3 | Foto: Privat
Tioårige Elias gillar att skådespela, sjunga och dansa.

Till slut fick föräldrarna nog. I fredags skrev Lillemor en tweet där hon uppmanade andra att följa kontot och gensvaret har varit häpnadsväckande. Inlägget delades över 600 gånger och prenumeranterna till Elias Youtubekanal har rasat in.

Elias föräldrar har tröttnat på trakasserierna sonen får utstå
Foto: Faksimil Twitter
Elias föräldrar har tröttnat på trakasserierna sonen får utstå
Foto: Faksimil Twitter
Lillemor bestämde sig för att hjälpa till att peppa sonen

Men Elias själv kände inte till mammans kärleksfulla kupp. Det var först på lördagsmorgonen som han fick se att hans prenumeranter hade stigit från 24 till fyrsiffrigt.

– Han blev jätteglad. Människor har skrivit jättefina kommentarer och han blev triggad till att fortsätta. Han har inte publicerat några på ett tag men nu vill han det!

Prenumeranterna har ökat under dagen och i skrivande stund har Elias nått strax över 6 000 följare.

– Det känns som att man faktiskt kan säga att världen inte är så brutal utan ganska medmänsklig när det behövs. Man kan förenas kring att vara för något gott i stället för att alltid förenas kring att vara emot allting. Jag är tacksam för det, och det är min familj också.

Publicerad:

LÄS VIDARE