Förlorade jobbet i coronakrisen – tog hem storvinsten

Publicerad:
Uppdaterad:

GODA NYHETER

Efter regn kommer solsken.

En kvinna i Norge förlorade sitt jobb på grund av coronaviruset – då vann hon en miljon.

– Vinsten ger oss en extrem trygghet. Det går inte att beskriva, säger kvinnan till norska Tv2.

En kvinna i Oslo skulle handla påskgodis till sina barn och passade på att ta med sig panten till matbutiken. Men när hon var klar och tittade på pantkvittot fick hon en chock, skriver norska Tv2.

I Norge är nämligen de som pantar och väljer att trycka på Röda Korset-knappen med i ett lotteri. I handen höll kvinnan ett kvitto som visade en summa på en miljon norska kronor, vilket motsvarar runt 970 000 svenska kronor.

– Till slut kunde jag räkna nollorna, säger kvinnan och tillägger:

– Det kunde inte ha kommit mer lägligt.

Firade med prosecco

Kvinnan och hennes familj har drabbats hårt av coronavirusets spridning. I mitten av mars förlorade kvinnan och hennes man sina jobb, och eftersom de bägge är egenföretagare stod de nu helt utan inkomst.

– Vi har varit beredda på att behöva sälja lägenheten, säger kvinnan till tv-stationen.

Så när hon såg vinstkvittot sprang hem direkt och berätta den glada nyheten för familjen. De slog på stort och firade med en campingtur med korv och prosecco.

– Vinsten ger oss en extrem trygghet. Det går inte att beskriva.

Fler och fler vill ta chansen

Butiken som kvinnan pantade på är en av de i landet där flest kunder ”spelar” på pantlotteriet. Det har skett en ökning av vinstsugna pantare med tio procent sedan coronavirusets utbrott.

– Det är trevligt att höra om alla som vinner, men det är extra trevligt när de som vinner verkligen behöver det, säger Gaute Langdal som är ansvarig för Pantlotteriet.

PODD Kriskommunikation i coronatider

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily tänkte vi skärskåda regeringens och myndigheternas kriskommunikation - varför ser kommunikationen ut som den gör, och hur skiljer vi oss från andra länder? Gäst i podden är Orla Vigsø, programledare är Marcus Ulvsand.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE