Tilde, 7, efterlyser sin älskade gosekanin

Publicerad:
Uppdaterad:

GODA NYHETER

Tilde har haft ”Kaninis” med sig var hon än går sedan hon föddes. Så när hon var ute med pappa Daniel i söndags var den givetvis med – men denna dag kom den inte med hem. Nu söker familjen förtvivlat efter Tildes älskade gosekanin.

– Den betyder verkligen allt för henne, säger storasyster Tindra Frodin.

I söndags satt Tilde Frodin tillsammans med pappa Daniel på buss 744 på väg mot Högdalens centrum i södra Stockholm. I ryggsäcken hade hon sin Ipad, en läsebok från skolan och några leksaker. Men viktigast av allt – hennes gosekanin.

Så när hon och pappan gick av bussen vid 15-tiden och märkte att ryggsäcken var borta blev Tilde förstörd.

– Jag blev jätteledsen för kaninen är allt jag har, säger Tilde.

Kaninen köpte föräldrarna till Tilde dagen hon föddes. Sedan dess har den följt med precis överallt, till skolan, till mormor i Oskarshamn, på bussresorna mellan mamma och pappa.

– Min lillasyster kan inte sova utan sin kanin, den är hennes trygghet, berättar storasyster Tindra.

1 av 7

”Hoppas att en bra person hittar den”

Pappa Daniel ringde SL:s kundtjänst på en gång men de kunde inte hjälpa till.

– De sa att man skulle vänta i nio dagar och sen ringa hittegodsavdelningen men det ville inte jag göra, berättar pappa Daniel.

Han ville inte ge sig och kom i kontakt med en person på SL som tog alla uppgifter om tidpunkt, hållplats och utseende på ryggsäcken. De skulle återkomma till familjen efter några timmar men gjorde aldrig det då ingen ryggsäck eller gosekanin hade blivit upphittad.

Nu kan inte Tilde göra något annat än att vänta i några dagar för att se om ryggsäcken eventuellt dyker upp – med gosekaninen i den.

– Vi hoppas verkligen att det är någon som hittat väskan och inte är i behov av en gosekanin. Vi hoppas att det är en bra person som hittat den och tagit hand om den, säger Tindra.

Familjen hoppas verkligen på att den som hittar eller kommer hitta den lämnar in den till hittegodsavdelningen.

– Jag vill gärna ha tillbaks min kanin, säger Tilde.

Publicerad:

LÄS VIDARE