Goda nyheter

10-åring har pantat ihop 25 000 – skänker allt till cancerforskning

Av: 

Malin Wigen

GODA NYHETER

Mille Sörensen, 10, har samlat flaskor som hon pantat i en och en halv månads tid. Nu ska hon skänka all pant till danska motsvarigheten till Cancerfonden, skriver danska TV2.

10-åriga Mille Sörensen, från Vejby i Danmark, har tillbringat sommaren med att samla in så mycket flaskor som möjligt. Dessa har hon sedan pantat och på så sätt fått ihop cirka 25 000 svenska kronor – som hon valt att skänka till ”Kräftens Bekämpelse”, danska motsvarigheten till Cancerfonden.

Det är inte första gången Mille donerar pengar. Hon har sedan länge engagerat sig i kampen mot cancer, troligen för att det finns släkt som drabbats av cancer, menar Milles mamma Anita Sörensen.

För att få ihop så mycket pant har hon bland annat bett folk att skänka tomma flaskor via Facebook. Och flera har velat bidra.

– När folk har haft fest har vi kommit för att hämta, så vi har varit lite här och där, säger Anita till TV2.


Och för 10-åringen har det inneburit många resor till pantcentralen, 

– Det har gått väldigt bra. I början räknade jag med att få ihop 3000 kronor men det blev mer än jag tänkte. Det är så coolt att så många människor vill stödja mitt projekt, säger Mille till TV2 och fortsätter:

– Många i affären frågar alltid vad jag ska lägga pengarna på. Alla tycker att jag ska använda dem till godis.

Men det är som sagt inte planen. Pengarna ska skänkas i samband med en cancergala som äger rum i slutet av oktober.

– Jag ser fram emot det. Min dröm är att få ihop 42 000 kronor och det tror jag faktiskt att jag kan lyckas med, säger den 10-åriga pantaren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Sverige–Polen. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Goda nyheter

Cancerfonden

Cancer