Busch vill förringa allvaret

Försöker framställa brottet som en bagatell

Ebba Busch erkänner att hon begått brott. Men erkännandet är halvhjärtat.

Manövern går ut på att förringa allvaret. Att få det som hon gjort att framstå som en irriterande bagatell.

Kristdemokraterna och Ebba Busch gör nu sitt bästa för att blanda bart korten. De hävdar att det är viktigt att beivra brott, straff ska skärpas och moralen stärkas.

 

Men när det gäller det brott hon själv nu har erkänt tycks det ligga annorlunda till. Hon erkänner grovt förtal av Esbjörn, 81:s förre juridiska ombud. Men säger samtidigt att hon inte har tid att tjafsa om att ”kalla en spade för en spade”.

Men för det första kan det vara brottsligt att kalla en spade för en spade. För det andra har Busch erkänt att i just hennes fall var det så, 60 000 i böter ska betalas.

 

Hela manövern går ut på att förringa allvaret i det brott hon har erkänt. Men lyckas hon och hennes rättsvårdande parti i sitt uppsåt? Vi får se.


Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Demoskops undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällsfrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.