Mejla

Malin Wollin

Se upp för räven!

Publicerad:
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talespersonen Johan Forssell har pressträff i riksdegans presscenter för att presentera 19 förslag som ska bekämpa gängkriminalitet.
Foto: TT
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talespersonen Johan Forssell har pressträff i riksdegans presscenter för att presentera 19 förslag som ska bekämpa gängkriminalitet.

I skogen nedanför kullarna med de små husen hade det den senaste tiden siktats en lång röd främling.

Mannen med lång yvig svans hette Reinard räv och fick Vargen att framstå som en pajas som stjäl äpplen från villaträdgårdar där det redan finns en vänlig skylt om att ”varsågod ta frukt.” Löjligt mellanmjölksbrottsliga vargmes. Som alltid erkänner direkt, som alltid skäms, som man alltid vet var man hittar; i sin losergrotta, ensam, hopplös utan ett kompisgäng.

Nu hade den grova kriminaliteten, självaste ondskan, kommit till Bamse och hans vänners värld.

Bevis var det dåligt med, men se bara så han klär sig! Vem har på sig frackrock och inga byxor?

Dessutom ser man i hans blick att det är något olagligt i görningen, han har något fuffens på gång.

Flera vittnen har sett honom gå in i tuffa tuffingarnas samlingslokal nere i hamnen. Han är ju inte där för att låna socker, det begriper man ju.

 

Det här har jag förresten inte hittat i senaste numret av Bamse, det här är bara ett exempel på hur Moderaterna vill spetsa till bekämpningen av den grova kriminaliteten.

Så här utplånar vi gängen; vi skickar ut dem ur landet utan bevis, utan brott.

”Det är djupt stötande att människor som inte ägnar sig åt lagligt arbete på något sätt, tvärtom begår brott, har väldigt, väldigt dyra saker”, konstaterar Ulf Kristersson i Ekot.

Exakt. Var har Reinard egentligen fått tag på sin frack? Finns kvitto?

Jag förstår frustrationen över brottslighet som pågår rakt framför näsan på polisen men som i brist på bevis inte kan lagföras. Det är ett sabla otyg när brottslingar inte spelar schysst, absolut.

Men när Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell säger:

”Vi vill använda den lagstiftning som redan finns idag för att utvisa personer enligt lagen om särskild utlänningskontroll. Vi vill utvidga den lagstiftningen till att också gälla personer som helt enkelt kan knytas till de gängkriminella miljöerna när man bedöms utgöra ett kvalificerat hot mot Sverige” så undrar jag hur ”helt enkelt” det hela är.

Det låter så oseriöst och rättsosäkert, är det kanske bara en provokation från Moderaternas sida?

 

Vad kommer härnäst? Lagen om godtycke? Om du ser ut som en räv och går som en räv så är du säkert en Reinard.

Moderaternas Bamsepolitik i skön samklang med Sverigedemokraternas Kalle Anka-poliser som ska snabbutbildas och få en lånebatong, nu får tuffa tuffingarna huka sig nere i hamnen, Lucky Luke skjuter skarpt.

Folk med fel hudfärg, olyckligt valda statusmarkörer och ljusskygga vänner lär råka illa ut när fördomspolisen slår till.

Men så länge vi håller räven på avstånd så är det ett pris de som aldrig råkat ut för rasism är beredda att betala.

 


Krukväxt utan bladguld

En man i Karlstad köpte en missfärgad stickling för 17 000 kronor och i Göteborg såldes årets första hummer för det dubbla.
Luften är fri, konsumtion likaså, men ibland känns det som om fel människor har pengar.

Av: Malin Wollin

Publicerad:

LÄS VIDARE