Pengar köper visst lycka

Publikhavet framför Veronica Maggio.

Pengar kan inte köpa lycka, är det så de säger, de som har jättemycket pengar? Jag är inte rik som en djävul men jag har vad jag behöver och pengar gör mig glad varje dag.

Vi satt hos vänner och pratade om någon slags dansk som hade vunnit 1,2 miljarder på lotto. Jag visste inte ens att det fanns så mycket pengar i Danmark. Tänk dig att du är någon slags dansk, kanske till och med en alldeles vanlig dansk och plötsligt har
du hela landets BNP på ditt danska konto.

Pengar kan köpa lycka och lycka saluförs överallt.
Så ge mig allt, ge mig allt, vad kostar det, jag dubblar det.

Du kanske är dansk eller svensk och går runt och tänker att lycka inte kan köpas för pengar och så kommer du på att du har en dotter som inga pengar har och så får du se att Veronica Maggio kommer till stan och konserten är utsåld men du köper biljetter från någon som inte kan gå och sen överraskar du dottern med biljetterna och plötsligt vet du inte bara att lycka kan köpas för pengar,
du vet att den exakta summan är 1250 kronor. Och hälften av den lyckan är din eftersom du får följa med på konserten.

Hennes min, lilla mammas fnuff där hon sitter i soffan med benen uppdragna, ryggen som en larv, hon springer i mitt hjärtevarv. Så glad och lycklig och mållös och tagen på soffan.

Jag frågade vännerna runt bordet vad de skulle göra med 1,2 miljarder. En av dem skulle åka till jobbet och göra toalett på sin chefs kontor. Lycka är inte samma för alla. Livet är fullt av sådant som skänker lycka gratis, men mellanrummen fylls med fördel ut med köp av upplevelser och möjligheter och frihet.

Min dotter ville stå längst fram på konserten och jag fick klaustrofobi i förebyggande syfte. Vi hamnade någonstans i mitten av folkhavet som böljade fram och tillbaka i lycka som exploderade till eufori när Estelle Bernadotte dök upp i ett av stenfönstren. Det var som i en Disneyfilm, folkets jubel, när folket är 5 000 tonåringar och en 43-årig republikan.
Jag ändrar mig, kungligheter kan nog inte köpa sin lycka.
När vi lämnade Borgholms slottsruin fanns bara en öppning trång som en rojalistisk snörpmun, klaustrofobin tilltog. Kvävde en impuls att sända live på Instagram när jag dör i en fruktansvärd publikolycka. Spoiler alert jag klarade mig.

Om jag vann 1,2 miljarder så skulle jag lösa lånen för alla som ryms inom spannet ”Älskar” till ”Tycker om”. Sen skulle jag köpa en mysig lägenhet till min faster och sen boka Wiensviten på Venice
Simplon-Orient-Express.
Men jag ljuger.
Om jag vinner 1,2 miljarder så köper jag Veronica Maggio och ger henne till min dotter.
Du får passa dig som satan

Följ ämnen i artikeln