Mejla

Frida Boisen

Pedofilerna förföljer dina barn som en skugga

Publicerad:

”Vill du se den?” Han halar fram den ur brallan för flickan på andra sidan facetimesamtalet.

”Hur gick det i skolan? Du är så fin! Sätt upp håret i två tofsar så kan jag hålla i dem när du går ner på mig”.

Männen chattar med henne dygnet runt, stöttar när det är strul hemma, erbjuder pengar för möten – och skickar instruktionsfilmer med porr dygnet runt.

Men den 14-åriga flickan männen chattar med är jag. När vi ses får de sitt livs chock. Vakna du med! Det här är barns verklighet år 2020.

Har du frågat ditt barn om hon eller han fått en dickpick på sociala medier? Du vet, en oönskad bild på en snopp. Bli inte förvånad om du får svaret:

– Det är ju inte bara bilder…

Där barnen är, är pedofilerna. Förr: Lekplatser, badplatser, idrottsplatser. Men när gungorna ofta hänger oanvända, har pedofilerna flyttat dit ungarna är: online.

I dag står inte pedofilen kvar bakom ett träd, i dag följer pedofilen med ditt barn hem efter skolan, följer med ditt barn in på toaletten. Som en ständig skugga och följeslagare. Ständigt i ditt barns mobil.

En vän som uppmuntrar, en kompis som är där, ett rovdjur som konstant fantiserar och planerar, att våldta ditt barn.

Vi ger en smartphone till våra barn och i samma ögonblick håller vi fram nyckeln till våra barns sovrum, inom räckhåll för en pedofil.

En man som surfar på internet.
Foto: Bertil Ericson/TT / TT NYHETSBYRÅN
En man som surfar på internet.

Alla barn på nätet, på sociala medier, på spel online, är i riskzonen för att bli utsatta. 95 procent av barn i åldern 12-15 år chattar på nätet, visar senaste rapporten Svenskarna och internet från Internetstiftelsen. Det är i forum där pedofilen kan chatta med barn, utan att någon annan ser, som de jagar.

I ”Trolljägarna” träffar jag pedofilerna öga mot öga: Chauffören, projektledaren, kocken, ekonomen, lärarvikarien, chefen med flådigt kontor mitt i Stockholm city, familjefadern, gubben, han som går ur mötet för att facetimechatta i rummet bredvid, i hopp om att lyckas övertala barnet att visa ett bröst. Porrbesatta gubbjävlar som varje dag begår brott på nätet mot barn.

Forskning visar att tre till fem män av hundra är pedofiler. Alltså: Uppemot en kvarts miljon pedofiler i vårt land. Alla agerar inte på sina fantasier men många av förövarna som messar med mig är så besatta av sex med barn, att de vill ses. Mitt i stan eller på torget i förorten.

Jag är trolljägare, jag har i åratal träffat människor som hotar och hatar på sociala medier. Men inget har berört mig så illa, som dessa rovdjur som vill ta våra barn.

Sociala medier är himmel och helvete. Sociala medier för människor samman, bidrar till förståelse, inkludering och bryter isolering. Det går inte att stoppa en teknisk innovation, som för så mycket gott med sig. Men precis som när bilen kom, bär en innovation med så många fördelar, också med sig risker.

Foto: Naina Helén Jåma/TT NYHETSBYRÅN
Händer som skriver på tangentbord.

Efter femton år: Lagstifta om säkerhetsbälten för sociala medier.

Mina månader som ständigt sextrakasserad 14-åring på nätet gjorde mig äcklad och rädd. Som förälder har du ingen aning om hur vidrigt det är.

Så hur löser vi problemet med pedofilerna på nötet? 

Tills dess: Slå undan benen för svinen. Prata med barn. Var en närvarande vuxen, så att barnen slipper vara så ensamma att pedofilen blir ett alternativ för bekräftelse. Det var när jag sa ”det är lite jobbigt hemma” som pedofilerna fick blodvittring och direkt ville stötta. För att i nästa mess säga att jag var fin. Kunde jag skicka en bild? Visa lite till? Ska vi ses?

Så här ser barnens lekplats ut 2020.

Så här ser barnets sovrum ut 2020.

Vakna Sverige.

 

Av: Frida Boisen

Publicerad:

LÄS VIDARE