Mejla

Malin Wollin

Röda faran 2020 – rödbetsskräcken

Publicerad:
Uppdaterad:

KOLUMNISTER

Jag har inte riktigt tid och ork och lust med de som slår ner på företag och politiker och privatpersoner som i stället för att göra inget gör något.

Var det en jobbig mening att läsa?

Inte lika jobbig som debatten om Hemköps nya bonussystem; ett system som ger dubbla poäng för frukt och grönt.

 

Minns ni för fem år sedan när Moderata ungdomsförbundet delade ut ostburgare utanför en gymnasieskola på den vegetariska dagen?

Helt livrädda för kommunismen och I DAG BLIR DET KALL BORSJTJ TILL ALLA OCH DE SOM INTE SMAKAR SKJUTER VI AV stod de där och jönsade sig. Kanske sköljde de ner allting med ett stort glas mogenjuice, för oj som de hjälpte till.

Filmisk långsam klapp för en vacker insats som inte gjorde skillnad för någon, men som säkert ökade på polariseringen mellan vegetarianer och köttätare.

Att ge extra bonus för grönsaksköp är inte att skambelägga den enskilda köttätaren.

 

För vad ingen av de animaliska antagonisterna verkar förstå, kan de snälla ringa en vän, är att en köttätare kan äta sin älskade styckbit skuren kring svinets ringmuskel OCH njuta den till krispiga ärtor som sjudits i en nypa salt. Och rårivna morötter. Och solvarma plommontomater. Och halvt sönderkokt blomkål med smör och örtsalt. Och strimlad vitkål med olivolja och citron. Med karaktärsfast persilja på toppen.

Hemköp vill alltså även fortsättningsvis både saluföra och ge bonus för köttköp, man får bara extra om man väljer grönt. Hör ni hur oförargligt det här är?

 

Ändå sågar någon på Twitter itu sitt medlemskort med en sticksåg. Det är upprört i liberala led.

Här kommer en jämförelse som jag inte ens vet om den håller, men jag kommer låta den stå kvar eftersom jag gillar den:

Det är som om vi skulle införa gratis mensskydd och att alla män då skulle bli förbannade och kränkta eftersom de inte har mens. Hur ska mensbonusen komma dem till del?

Visst kan man, om man är beredd att vara en del av lösningen och inte problematisera varenda morotsfjun på samhällskroppen, fråga sig hur Hemköp ser på grönsaker som färdats halvklotet runt. Men vem vet vad deras nästa drag är?

 

Ett steg i taget, älskade störiga liberaler. Ingen tvingar er till grönsaksdisken.

Hemköp är ett privat bolag, de får göra precis som de vill. Och det får muffisarna också.

Så fortsätt bekämpa en grön livsstil. Varför försöka förändra när det är mycket roligare att driva gäck med miljömupparna? 

Hälla köttbuljong i Gustav Fridolins släta potatissoppa, *FNISS*.

Rött kött ökar risken för tjock- och ändtarmscancer. Det är ett argument som jag inte vet om det håller, men jag låter det stå kvar.

 

Publicerad:

LÄS VIDARE