Inget är mer cringe än Elon Musks eget Twitter-konto

Publicerad 2022-11-02

Elon Musk har köpt en 44 miljarder dollar dyr leksak: Twitter.
Vad som gör köpet speciellt, förutom att det är ett väldigt dyrt köp, är att Musk mer eller mindre köper plattformen åt sig själv.

New York Times skriver att när miljardärer tidigare köpt grejer har de gjort det med sina företag: Jeff Bezos köpte mataffären Whole Foods åt Amazon och Marc Zuckerberg köpte Instagram för att göra det en del av Facebook, och så vidare.

 

Men det är inte Tesla eller Space X, Musk tidigare innovationer, som köpt Twitter. Och även om Musk har investerare är plattformen framför allt ett köp av honom. Musk säger sig inte ha några ekonomiska intressen, utan menar att han gjort köpet för att värna om det fria ordet.

Så vad kommer Musk göra med sin nya coola grej, som också råkar vara ett av våra mest använda sociala nätverk?
Säkert kommer Donald Trump få sitt konto tillbaka. Musk är en free speech-riddare av rang och har tidigare sagt att avstängningen av Trump förra året var fel.

Elon Musk

Även om jag inte tycker den var direkt fel tycker jag den var godtycklig. Var inte vibben att Twitter bara blev rädda för att själva bli typ cancelled, efter stormningen av Kapitolium, och därför stängde av gubben i ett försök att rädda sitt eget skinn?

Trump hade ju hållit på att sprida desinformation och hat under lång tid, innan han blev avstängd.
Om det är något som lever och mår väl på Twitter är det hat och desinformation. Det är nästan svårt att tänka sig hur Twitter skulle kunna bli värre än vad det redan är.

 

Ja, plattformen är perfekt för att snabbt sprida information snabbt och bygga nätverk. Men Twitter är också synonymt med trollkonton, felaktiga nyheter, hat, rasism och misogyni.

Det är en anledning till att många kändisar övergett plattformen, något Musk vill ändra på. Kändisar ska minsann inte bara vara på Instagram. Om Musk skulle kunna lyckas med något är det att locka Justin Bieber att bli aktiv igen, eftersom Musk älskar kändisar.

Till skillnad från andra techmiljardärer gör Musk också allt för att själv också bli en.

 

För hur många techmiljardärer har egentligen fått vara gästprogramledare för SNL?
Inte många. Han har dessutom barn med popartisten Grimes och har rökt gräs tillsammans med edgelord-poddaren Joe Rogan.
Tack vare sin mediestrategi har Musk samlat på sig miljoner fans som tycker att den allt mer vaxdockeliknande mannen är en stor tänkare.

Inget är mer cringe än Musks eget Twitterkonto, där han skickar ut gymnasiefilosofiska tankar och småpojkekaxiga memes.
Musk är också vän med Ye, tidigare Kanye West, en annan man med svårt gymnasiefilosofiska hot takes. Ye blev nyligen avstängd från Twitter efter antisemitiska tweets.

 

Vi får se vad Musk tänker göra åt det.
Trump, Musk och Ye alltså. Är det Twitters kommande styrelse? Det fria ordets framtid?

Visst får man lite magont. Men bara för att de är kända och man vet något om männen bakom pengarna.
Jag är säker på att de ansiktslösa miljardärerna som styr är minst lika dåliga. Så allting kommer väl fortsätta precis som vanligt, fast med lite fler dåliga memes.