Två anhållna efter mord med Hells Angels-koppling

Uppdaterad 2019-04-23 | Publicerad 2017-12-05

En man blev i förra veckan ihjälslagen utomhus.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de misstänkta ha använt sig av en kofot när de bragde mannen om livet.

Nu bekräftar polisen att två män med kopplingar till klubben Hells Angels har anhållits.

Det var vid nio-tiden på onsdagsmorgonen förra veckan, som polisen kunde bekräfta att det rör sig om ett misstänkt mord.

Den aktuella platsen ska ha kopplingar till den mc-klubben Hells Angels.

Mannen som slogs ihjäl, var i 50-årsåldern. Ett par ska ha sett delar av händelseförloppet och larmade polis. En hundpatrull påträffade den svårt skadade mannen och det gjordes upplivningsförsök. Men hans liv gick inte att rädda.

Nu har två personer gripits, misstänkta för mordet.

– De anhållna har en koppling till Hells Angels, men vilken plats i landet eller på vilket sätt har vi valt att inte så ut med tillsvidare, säger Stefan Wickberg, presskommunikatör hos polisen.

De misstänktas inställning oklar

Personerna greps i Karlstad, en av dem klockan 17.59 och den andra klockan 10.12 under tisdagsförmiddagen. Men polisen vill inte kommentera gripandena närmare.

– Utredningen fortskrider och om det sedan blir aktuellt med fler frihetsberövande får utredningen utvisa, säger Stefan Wickberg.

Advokat Lennart Lefverström förordnades som försvarare för den person som greps i måndags och har när Aftonbladet når honom ännu inte hunnit prata med sin klient. Han kan därmed inte säga något om personens inställning.

Förhör är dock planerat att hållas under tisdagseftermiddagen.

Aftonbladet söker den andra personens advokat.

Kontakta polisen

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig om man har sett eller hört någonting.

– Om man tror sig ha uppgifter som man tror sig kan leda utredningen framåt så vill vi gärna höra från de personerna, säger Wickberg.

Följ ämnen i artikeln