Sista spåret efter mördarna: Tre cyklister med stora väskor

Nya uppgifter om dubbelmordet i Örebro

Publicerad 2022-05-31

Ingen är ännu gripen för att ha skjutit ihjäl två unga män på en skolgård i Örebro.

Sista spåret i mördarjakten är tre cyklister, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– De ska ha burit på stora väskor, säger en källa.

Dådet inträffade på en skolgård i stadsdelen Varberga i söndags kväll.

När polisen anlände till platsen hittades två skjutna män, 19 och 20 år. Båda hade träffats i huvudet, enligt Aftonbladets uppgifter. Deras liv gick inte att rädda.

Polisens första 48 timmar i mordutredningen har inte lett till någon misstänkt.

Flyktfordonet: Cykel

Utredarna ska dock ha fått fram uppgifter om att gärningsmännen flytt genom att ha cyklat från platsen, uppger källor för Aftonbladet.

De ska ha varit tre till antalet och minst två av dem ska ha burit på större väskor, enligt samma uppgifter.

I jakten på mördarna håller polisen nu på att försöka analysera signalementet och flyktvägen. Man granskar också övervakningskameror som sedan ett år tillbaka är uppsatta i bostadsområdet i Varberga.

Diana Qudhaib, presstalesperson på Örebropolisen, vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter men säger:

– Vi jobbar på med dörrknackning, kartläggning och sen har vi genomfört en teknisk undersökning. Där man ska analysera och se vad som har kommit fram, och även vilka uppgifter som kommit fram från vittnen.

Under natten till måndagen jobbade tekniker på brottsplatsen i Örebro.

Släpptes för tre månader sedan

Ett av mordoffren, 19-åringen, greps i maj i fjol för en tidigare dödsskjutning av en gängkriminell i Örebro, den 28 februari samma år.

Han satt häktad för mordet i nio månader innan utredningen i mars i år lades ned på grund av brist på bevis. Misstankarna mot honom, och övriga personer i målet, avskrevs.

Polisen har inget klarlagt motiv till söndagens dödsskjutningar, men enligt Aftonbladets källor utreds kopplingar till det olösta mordet förra året.

Samtidigt befarar polisen att ytterligare dåd kan ske.

”Gick framför bilen och sköt in”

Händelsen i söndags är den andra dödliga skjutningen på kort tid i Örebrostadsdelen Varberga. Den 20 maj kom en tidigare helt ostraffad man i 35-årsåldern åkandes i en bil när en mörkklädd person gick framför fordonet och sköt rakt in, enligt uppgifter till Aftonbladet. Mannen träffades med skott i huvudet och dog på plats.

Efteråt sågs två maskerade och mörkklädda personer fly på en moped och ska i samband med det ha kört vårdslöst i området. De kolliderade, eller var nära på att göra det, med en cyklist.

För att lösa de totalt tre morden som skett i maj i stadsdelen efterlyser Örebropolisen tips.

– Vi är väldigt angelägna om iakttagelser från allmänheten. Om man har sett någonting, både innan och efter, som såg avvikande ut är vi väldigt angelägna om att man hör av sig till oss på 114 14, säger Diana Qudhaib.

– Iakttagelser stora som små är viktiga för oss.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln