Mordoffret i Hökarängen – 16-årig flyktingflicka

Av: Eric Tagesson, Mira Micic

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Den person som hittades nedgrävd i ett skogsområde i Hökarängen är av allt att döma 16-åriga Marzieh Amiri.

Flickan anmäldes försvunnen för över två månader sedan.

– Det är så tragiskt, säger en person i hennes närhet.

Det var i måndags förmiddag som en kvinna på hundpromenad gjorde den makabra upptäckten i en skogsdunge i Hökarängen. Hon såg, vad hon uppfattade som en arm som stack upp ur marken.

När polisen kom fram kunde de konstatera att det rörde sig om en avliden person - och att det fanns tecken på att personen bragts om livet.

En mordutredning inleddes.

Asylsökande flicka

Den avlidna personen är ännu inte formellt identifierad, men enligt uppgift till Aftonbladet är polisen säkra på vem det rör sig om - en 16-årig asylsökande flicka.

Hon försvann för över två månader sedan, i mitten på mars, från det boende, inte långt från fyndplatsen, där hon bodde. Men få åtgärder vidtogs för att hitta henne, eftersom det fanns misstankar om att hon avvikit frivilligt.

– Vi har blivit tillsagda av polisen att inte tala med någon om det som hänt, säger en anställd på asylboendet.

En av anledningarna till att identifikationen dröjer är att polisen inte med säkerhet kan veta att de uppgifter flickan lämnat i sin asylansökan är korrekta. Men enligt dem är hon 16 år, och kom som ensamkommande från Afghanistan i höstas.

"Funnits hotbild"

Enligt Lars Byström på Stockholmspolisen har varken identitet eller dödsorsak kunnat fastställas.

Dagens Nyheter på uppger att det en längre tid funnits en hotbild mot 16-åringen, och att polisen nu jobbar med teorin att det kan finnas ett hedersmotiv till mordet. Enligt DN ska flickan ha varit "formellt sett" gift med en äldre man, men haft en relation med en jämnårig pojke.

Polisens utredare är förtegna om fallet och vill fortfarande inte kommentera hennes ålder.

– Vi har en uppfattning om vem hon är, men identiteten är inte helt fastställt än, säger Daniel Edlund, polisens utredningsledare.

Publicerad:

LÄS VIDARE