Polisens teori: Kvinna dödade kollega efter ”lögner på jobbet”

Uppgifter till Aftonbladet om motivet bakom attacken

Publicerad 2022-04-07

Kvinnan gick till attack och dödade sin kollega med hammare och kniv.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var kvinnans motiv att kollegan hade spridit ”lögner” om henne på jobbet.

Nu har hon gripits misstänkt för mord.

Tidigt i morse ryckte polisen ut på ett larm i ett bostadsområde i Bro i Upplands-Bro kommun.

Polisen beskrev i ett tidigt skede att tumult hade uppstått på platsen. Det handlade om en kvinna som hade blivit misshandlad av en annan kvinna.

Uppgifter: Konflikt på jobbet

Enligt uppgifter till Aftonbladet attackerade gärningspersonen sin kvinnliga kollega med hammare och kniv. Kollegan skadades så svårt att hon dog.

En teori som polisen arbetar utifrån är, enligt uppgifter, att en konflikt ska ha uppstått på de båda kvinnornas arbetsplats. Den mordmisstänkta kvinnan ska ha attackerat sin kollega för att hon tyckte att hon ”spridit lögner” om henne på jobbet.

Polisen bekräftar att de båda kvinnorna känner varandra sedan tidigare.

Satte sig i bilen och körde iväg

Brottet skedde utomhus och strax därefter satte sig den misstänkta kvinnan i sin bil och lämnade platsen. Men hon åkte inte långt innan hon kontaktade polisen och anmälde sig själv. Enligt polisen var gripandet odramatiskt.

Polisen har tagit tillhyggen i beslag.

– Även den bil som den misstänkta gärningspersonen färdades i har tagits i beslag och ska undersökas av tekniker, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

På platsen ska det även ha funnits vittnen.

– Det ser även ut som att ett vittne kommer att bli målsägare. Det var någon slags tumult på platsen och vittnet la sig då i och blev själv utsatt för brott i samband med det här, säger Daniel Wikdahl.

Följ ämnen i artikeln